Rektörümüz, Moğolistan Devlet Üniversitesi’nden Konuk Öğrencileri Yemekte Ağırladı

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Moğolistan Devlet Üniversitesi Türkoloji Bölümü’nden konuk öğrencileri yemekte ağırladı. Sosyal Tesisteki yemeğe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayrettin Öztürk, TÖMER Müdürü Doç. Dr. Halit Karatay ile öğretim elemanları katıldı.

    Yemekte öğrencilerle tek tek ilgilenerek ülkelerindeki eğitim sistemi, Türkçe öğretimi ve Moğolistan Devlet Üniversitesi hakkında sohbet eden Coşkun, öğrencilere üniversitemiz ve TÖMER hakkında da aydınlatıcı bilgiler verdi.

    Moğolistan’daki Türkçe öğretimi hakkındaki sohbet sırasında Doç. Dr. Halit Karatay, konuk öğrencilerin Göktürk Yazıtları ile ilgili metinleri okuyabildiklerine dikkat çekti. Yemeğin sonunda konuk öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

    Bolu Valisi Aydın Baruş’u Ziyaret Ettiler

    AİBÜ TÖMER’de Türkçelerini geliştiren öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun ve Doç. Dr. Halit Karatay’la birlikte Bolu Valisi Aydın Baruş’u ziyaret ettiler. Bolu’da 1992 yılında kurulan güzel bir üniversitede Türkçe eğitimi aldıklarını ifade eden Baruş, doğal güzelliklerinin yanı sıra Bolu’nun bir üniversite şehri olduğuna dikkati çekti ve şehrin hareketliliğini ve renkliliğini üniversite öğrencilerine borçlu olduğunu söyledi. Baruş, Türkoloji gibi güzel bir bölümde okudukları için de öğrencileri tebrik etti.

    Moğolistan Devlet Üniversitesi Türkoloji Bölümü öğrencileri, 30 Ocak 2017 tarihine kadar üniversitemizin konuğu olacaklar.

     

    Önceki İçerikAİBÜ Öğretim Elemanı Giriş Sınavı Sonuçları
    Sonraki İçerikAİBÜ Rektörlüğü Taziye Mesajı