Öğrencilerimiz, Şehitlerimiz ve Halep İçin Yürüdü

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) öğrencileri, AİBÜ Gölköy Kampüsünde “Şehitlere Saygı ve Halep” yürüyüşü düzenledi. AİBÜ Öğrenci Konseyi tarafından düzenlenen yürüyüşe çok sayıda öğrenci topluluğu destek verdi. Türk bayrakları ve terör saldırılarını lanetleyen slogan ve pankartlarla yürüyüş yapan öğrenciler daha sonra şehitlerimizin anısına saygı duruşunda bulundu ve İstiklal marşını okudu. AİBÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Fatih Öztürk burada yaptığı açıklamada Türkiye’nin ve Türk-İslam coğrafyasının içinde bulunduğu zorlu şartlar karşısında herkesin üzgün olduğunu ifade ederek “Bu zulmü engelleyecek bir şeyler yapma gayreti içinde olmalıyız. Beşiktaş’ta meydana gelen patlamanın yaralarını sarmamışken zalimler bir kez daha alçak yüzünü göstererek Kayseri’de vatan evlatlarını şehit ettiler. Gözlerini milli bütünlüğümüz ve vatanımıza dikmiş olan bu hainlere verebileceğimiz en büyük cevap dimdik yılmadan, yıkılmadan omuz omuza yürümek ve vatanımıza, bayrağımıza, kardeşliğimize sahip çıkmaktır.” diye konuştu. Açıklamanın sonunda Şehitlerimiz, Fırat Kalkanı Harekatında mücadele eden ordumuz ve Halep için dua edildi.

    Öte yandan İlahiyat Fakültesi öğrencileri de Halep’ten Türkiye’nin girişimleriyle tahliye edilen mazlumlar yararına bir kermes düzenledi.

    AİBÜ Mefkure Topluluğu tarafından düzenlenen ve Cuma gününe kadar sürecek olan kermesten elde edilen tüm gelir Halep’e gönderilecek.

    Önceki İçerikÖğretim Elemanı Giriş Sınavı Sonuçları
    Sonraki İçerikAkşemseddin İslami İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezi, Dualarla Açıldı