AİBÜ’de 15 Temmuz Şehidi Ozan Özen Anısına Futbol Turnuvası Düzenlendi

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) SKS Daire Başkanlığı tarafından 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında şehit düşen Ozan Özen anısına düzenlenen Şehit Ozan Özen Salon Futbolu Turnuvası, BESYO’da gerçekleştirilen final müsabakaları ve kupa töreni ile sona erdi. Müsabakalar sonucunda şampiyon olan BESYO oyuncularına kupa ve madalyaları, Rektörümüz Prof. Dr. Hayri Coşkun ile şehidimizin babası Metin Özen ve ağabeyi Özkan Mete Özen tarafından verildi.

    Törene; AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, BESYO Müdürü Doç. Dr. Ümid Karlı, SKS Daire Başkanı Dursun Özcan ile Şehit Ozan Özen’in ailesi katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan İhsan Ağcan, futbol turnuvasının Şehit Ozan Özen anısına düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, vefa ve kadirşinaslık örneğinden ötürü Rektör Coşkun ve emeği geçenleri tebrik etti.

    Aziz Türk milletinin 15 Temmuz gecesi cansiperane şekilde mücadele ederek canını ortaya koyduğunu ifade eden Ağcan, “Bizler, şehitlerimizi unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bu şehitlerin babaları, bizim babamızdır; kardeşleri, bizim kardeşimizdir, başımızın tacıdır. Allah şehidimizden, ailesinden ve aziz milletimizden razı olsun. Şehitlerimizi baş tacı etmek bizim insanlık ve Müslümanlık görevimizdir.” diye konuştu.

    Rektör Coşkun, Şehidimizin Babası Metin Özen’e Plaket Takdim Etti

    Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun ise konuşmasından önce, 15 Temmuz gecesi şehit olan Ozan Özen’in babası Metin Özen’e plaket takdim etti. Plaket takdimi sırasında sporcular ve öğrenciler, Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez sloganı attılar. 1000 yıllık şanlı tarihimizin zaferlerle yazıldığını hatırlatan Coşkun, “En son zaferimiz de 15 Temmuz demokrasi zaferimiz olmuştur. 15 Temmuz’u unutmamak ve gelecek kuşaklara unutturmamak, şehitlerimizi ebediyete kadar hatırlamak adına üzerimize düşenler neyse yapmamız boynumuzun borcudur. Şehitlerimiz canlarını bu vatan uğruna feda ettiler, şehitlerimizi ne kadar ansak azdır.” diye konuştu.

    Konuşmasında Metin Özen’den izin alarak şehidimizin bir anısını paylaşacağını ifade eden Coşkun’un, Ozan Özen’in şehit olmadan birkaç gün önce sosyal medyada paylaştığı mesajında, adeta şehit düşeceğini hissederek yorumlar yaptığını belirterek Özen’in mesajını okuması salondakileri duygulandırdı. Coşkun, sözlerini tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarak tamamladı.

    Final Müsabakaları Sonuçları…

    Konuşmaların ardından Tıp Fakültesi’ni 8-1’lik skorla yenerek turnuva şampiyonu olan BESYO oyuncularına kupa ve madalyaları, Rektör Coşkun ile Metin Özen ve Özkan Mete Özen tarafından takdim edildi. Tıp Fakültesi oyuncularına ise kupa ve madalyaları İhsan Ağcan tarafından verildi. Turnuvada, Kemal Demir Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon YO’yu 7-6’lık skorla yenen uluslararası öğrencilerimizden oluşan ISA takımı ise 3’üncü oldu. Turnuva, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

    Haber-Fotoğraf: Aylin Öztürk

    Önceki İçerikBolu Özel Nisan Okulları Öğrencilerinden Rektör Coşkun’a Ziyaret…
    Sonraki İçerikAİBÜ Rektörlüğü Başsağlığı ve Kınama Mesajı