KÜSİ 2016 Yılı Faaliyetleri Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

    Kamu-Üniversite-Sanayi iş birliği (KÜSİ) Çalışma Grubu ile KÜSİ İl Planlama ve Geliştirme Kurulu’nun ortaklaşa düzenlediği 2016 Yılı Faaliyetleri Bilgilendirme Toplantısı, BTSO’da gerçekleştirildi. Toplantıda, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Öğretim Üyesi ve Bolu KÜSİ İl Temsilcisi Prof. Dr. Ercan Yılmaz, KÜSİ çalışmaları ve sonuçları hakkında bilgi verdi. Toplantıya; Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Keskin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Ayaz, Bolu Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ahmet Küçükkaraca, sanayi sektörünün önde gelen temsilcileri ve akademisyenler katıldı.

    Toplantının açılış konuşmasını yapan BTSO Başkanı Türker Ateş, Bolu’da 300 civarında sanayi firması olduğunu belirterek, “Yıllardır teori ve pratiği birleştirmek istiyoruz aslında. KÜSİ bunun önemli bir yolu. Aynı zamanda yanımızda çok önemli bir üniversite var, AİBÜ. Özel sektörün üniversiteyle ve kamuyla mutlaka iş birliği yapması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

    Bolu Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ahmet Küçükkaraca ise, Dünya’nın artık 4’üncü endüstri dönemine girdiğini kaydederek, “Ülkemizin küresel rekabette arzu ettiği noktaya ulaşabilmesi için öncelikle sanayimizin rekabet gücünü arttırması gerekmektedir. Bunun için katma değerli üretim bir gereklilik olarak ortaya çıkmaktadır. Sanayicilerimizin Ar-Ge ve teknolojiye bağlı ihtiyaçlarının üniversiteyle iş birliği içerisinde çözüme ulaştırılması bir gerekliliktir.” diye konuştu.

    Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Keskin ise, “Yüksek Planlama Kurulu’nun almış olduğu karar doğrultusunda kamunun, sanayinin, üniversitenin iş birliğinde illerimizde yapılan bu toplantılarda amaç ve anlamına uygun bir çalışma ortaya koyabilirsek, gerçekten hangi alanda istihdama ihtiyaç var, üniversitemizin hangi alanda öğrencilerimizi yetiştirmesi gerekiyor, bu yönde planlı, programlı, düzenli bir çalışma ortaya koyabilirsek, bu konuda hem ilimizi hem ülkemizi geliştirmiş oluruz.” şeklinde konuştu.

    KÜSİ 2016 Yılı Faaliyetleri…

    Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Ercan Yılmaz, KÜSİ 2016 yılı faaliyetleri hakkında sunum yaptı. KÜSİ Stratejisi ve Eylem Planı’nın hedeflerini açıklayan Yılmaz, “KÜSİ planlama ve geliştirme kurulları oluşturulup kısa süre zarfında etkin bir şekilde çalışması devam ettirilecek. KÜSİ portalı oluşturulacak. Üniversitelerde bilinçlendirme faaliyetleri düzenlenecek. Organize sanayi bölgelerinde, Ar-Ge destekleri, proje yazma ve teknoloji transfer hizmetleri gibi konularda çalışacak birimler oluşturulacak ki bunlardan biri üniversitemizde oluşturuldu. Teknoloji Transferi merkezimiz BTSO’da hizmet veriyor şu anda. KÜSİ uygulama ve araştırma merkezlerinin üniversitelerde yaygınlaştırılması sağlanacak ve kamu desteklerinin iyi uygulama örnekleri kamuoyu ile paylaşılacak.” dedi.

    “AİBÜ’de Üretilen Radyasyon Sensörlerini Göktürk 1 Uydusu ile Uzaya Gönderebilirdik.”

    Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından kamu, üniversite, sanayi iş birliğini geliştirmek için her ilde platform oluşturulduğunu, Bolu’daki platformun üyeleri ile birlikte 73 firmayı ziyaret ederek bilgilendirdiklerini anlatan Yılmaz, “Yaptığımız çalışmalarda gördük ki, kamu- üniversite- sanayi var ama hiç kimse bunları bir araya getirmiyor. Örneğin AİBÜ’de Nükleer Radyasyon Dedektörleri Uygulama ve Araştırma Merkezimiz var. Bu merkezde ürettiğimiz radyasyon sensörleri, eğer yetiştirilmiş olsaydı, Göktürk 1 uydusu ile uzaya fırlatılacaktı ve bu, Bolu için ciddi bir kazanım olacaktı. Olmadı ama bundan sonra yapmamız gereken bir araya gelmek ve ülkemiz için çalışmak.” ifadelerini kullandı.

    Sunumunda Ar-Ge merkezlerinin sayısının da arttırılması gerektiğini ifade eden Yılmaz, Bolu’da 1 resmi Ar-Ge merkezi olduğunu, hedeflerinin bu sayıyı 2’ye hatta 3’e çıkarmak olduğunu söyledi. Toplantı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

    Önceki İçerikBAMER Konferansları: Geçmişte Bolu Basını
    Sonraki İçerikBolu Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin’den Rektör Coşkun’a Nezaket Ziyareti