AİBÜ Öğrenci Konseyi Seçim Süreci Tamamlandı.

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Öğrenci Konseyi üyelerinin belirlenmesi ve organlarının oluşturulması için yapılan seçimler tamamlandı.  Enstitü, Fakülte, Yüksekokul, Meslek Yüksekokulları temsilcilerinin seçimle belirlenmesinin ardından 2.12.2016 tarihinde yapılan seçimle AİBÜ Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu üyeleri belirlendi. Seçim Kurulu Başkanı ve AİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Ayaz, oylama öncesinde oy kullanacak temsilcilere seçim süreci ile ilgili bilgi verdi. Seçim sürecinin üniversitemiz öğrencilerine yaraşır bir şekilde,  özgür bir ortamda sürdürüldüğünü belirten Ayaz, “Seçim sürecinin birlik içerisinde özgür bir ortamda neticelenerek, üniversitemizin en güzel şekilde temsil edilmesi en büyük beklentimiz ve temennimiz.”dedi.

    27 birimin yer aldığı üniversitede, seçime 26 temsilci katılarak, AİBÜ’yü 2017-2019 döneminde temsil edecek Öğrenci Konseyi Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri için oy verdi. Seçimde Konsey Başkanlığına, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Temsilcisi Deniz Adal, Eğitim Fakültesi Temsilcisi Fatih Öztürk ve İlahiyat Fakültesi Temsilcisi Mustafa Necmeddin Gözel aday oldu. Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yükseköğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği ve bu yönetmeliği esas alan Üniversitemiz Öğrenci Konseyi Yönergesi’ne uygun bir şekilde, kapalı zarf usulü ile yapılan ilk turun ardından ikinci tur oylamada salt çoğunluk olan 14 oya ulaşan Fatih Öztürk Öğrenci Konseyi başkanlığına seçildi.

    Demokratik ve şeffaf bir şekilde geçen seçimde, temsilcilerin, yönetim kurulunda görev alacak üyeleri karşılıklı anlayış, hoşgörü ve işbirliği içerisinde oy birliği ile belirlemeleri ise büyük takdir topladı.

    Seçim sürecinin tamamlanmasının ardından, 2014-2016 döneminde Öğrenci Konseyi Başkanlığını yürüten Burak Saygılı bir teşekkür konuşması yaptı. Saygılı, seçim sonuçlarının hayırlı olmasını dileyerek “En büyük beklentimiz, 15 Temmuz ruhunun yeni süreçte birlik ve beraberlik içerisinde devam ettirilmesidir. Herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.  AİBÜ Öğrenci Konseyi Başkanlığına seçilen Fatih Öztürk de “Öncelikle beni bu göreve layık gördüğünüz için teşekkür ediyorum. Konsey Yönetim Kurulu olarak tüm topluluklara eşit bir şekilde davranacağımızın sözünü veriyoruz.” diye konuştu.

    Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Ayaz, seçim sürecinin bitmesinin ardından yaptığı konuşmada “Seçimlerin son derece olgun bir şekilde, hiçbir istismara meydan vermeden tamamlanmış olmasından dolayı mutluyuz. Özellikle yönetim kurulu üyelerinin, karşılıklı anlayış ve işbirliği içerisinde belirlenmesi, öğrencilerimizin konseyde temsili bakımından çok güzel. Öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

    Önceki İçerikUsta Aşçılardan Artizan Ekmeği Eğitimi…
    Sonraki İçerikKÜSİ Çalışma Grubu 2016 Yılı Faaliyetleri Bilgilendirme Toplantısı