AİBÜ Rektörlüğü Basın Açıklaması

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğrenci Konseyi üyelerinin belirlenmesi ve organlarının oluşturulması için yapılan seçimler, belirlenen bir takvim, süre ve program esas alınarak gerçekleştirilmektedir. Seçimler, Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yükseköğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği ve bu yönetmeliği esas alan Üniversitemiz Öğrenci Konseyi Yönergesi’ne uygun bir şekilde yapılmaktadır. Üniversitemiz Rektörlüğü, seçim sürecinin şeffaf ve özgür bir ortamda gerçekleşmesi ve elektronik oylama gibi öğrencilerin hür iradelerini yansıtacak imkan ve tedbirleri almıştır. Üniversitemiz Rektörlüğünün, seçim koordinasyonu ve güvenliğini sağlama dışında hiçbir rolü ve etkisi söz konusu değildir. Bazı basın yayın organlarında yayınlanan haberlerde yer alan iddialar, algı yaratmaya dönük, maksatlı ifade ve iddialardır. Seçim sürecinin demokratik, özgür ve şeffaf bir şekilde tamamlanarak Üniversitemiz ve öğrencilerimizin en iyi şekilde temsil edilmesi en büyük temennimizdir.

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

1.12.2016