24 Kasım Öğretmenler Günü, AİBÜ’de Kutlandı

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle program düzenlendi. Program kapsamında, ulusal ve uluslararası 35 sanatçının 112 eserinin yer aldığı Geleneksel Türk Sanatları Sergisi açıldı.

    AİBÜ Eğitim Fakültesi tarafından İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi salonda düzenlenen programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Ayaz, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Dekan Prof. Dr. Zekeriya Nartgün ile öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

    Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Zekeriya Nartgün, öğretmenliğin sabır isteyen, vicdan gerektiren, kutsal bir meslek olduğunu hatırlatarak, “İlim ve irfan ordusunun mensupları olarak, köklü bir geçmişe, milli ve manevi değerlere sahip olan milletimizin, çağdaş ve uygar bir şekilde gelişmesine hizmet etmekle; fikri, vicdanı, irfanı hür nesiller yetiştirmekle mükellef olan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.” dedi.

    Açılış konuşmasının ardından Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Kıbrıs, “Çocuklarımızı Biçimlendiren Örnek Öğretmenler” başlığı altında verdiği konferansta, yaşam felsefeleri ve davranışlarıyla öğrencilere örnek olan öğretmenlere ilişkin anekdotlar anlattı.

    Geleneksel Türk Sanatları Sergisi, AİBÜ’de Açıldı

    Programda, Düzce Üniversitesi öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Ayşe Kaptan ile Yrd. Doç. Dr. Volkan Gidiş, kanun ve piyano eşliğinde Türk ve batı müziği eserleri yorumladılar. Programın sonunda, Yrd. Doç. Dr. İbrahim Kıbrıs’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Ayaz; sanatçılar Ayşe Kaptan ve Volkan Gidiş’e ise Prof. Dr. Zekeriya Nartgün ve Emine Davarcıoğlu tarafından çiçek takdim edildi.

    Program kapsamında İzzet Baysal Kültür Merkezi Sergi salonunda, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle “Geleneksel Türk Sanatları Sergisi” açıldı. Ulusal ve uluslararası 35 sanatçının, kat-ı, hüsn-i hat, minyatür, yağlıboya, tezhip, ebru ve suluboyadan oluşan 112 eserinin yer aldığı sergi, 6 Aralık Salı gününe kadar açık olacak. Program, Figen Midilli’nin ebru çalışmasının ardından sona erdi.

    Önceki İçerik“Fair Play, Sadece Spor’da Değil Her Alanda Yaygınlaşmalı”
    Sonraki İçerikAİBÜ Rektörlüğü Taziye Mesajı