Anadolu’nun Bin Yıllık Öyküsü: Halk Türküleri…

Sevda ve kahramanlık türkülerinden ağıtlara, yüzyıllardır Anadolu’nun öyküsünü bizlere anlatan halk türküleri, Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) düzenlenen konferansta ele alındı.

AİBÜ Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Türk Halk Edebiyatı AD Başkanlığı tarafından İzzet Baysal Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Anadolu’nun Bin Yıllık Öyküsü: Halk Türküleri” konusundaki konferansı, Hacettepe Üniversitesi Geleneksel Müzik Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Gülay Mirzaoğlu verdi.

Halk türkülerinden örneklere de yer verilen konferansın sonunda Prof. Dr. Mirzaoğlu’na, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gülsel Sev ve Türk Halk Edebiyatı AD Başkanı Doç. Dr. Meral Ozan tarafından teşekkür belgesi ve çiçek takdim edildi.

Önceki İçerik2016 KPSS(Orta Öğretim Düzeyi) Sınavı Görevli İşlemleri Duyurusu
    Sonraki İçerikGeleneksel Türk Sanatları Sergisi