Azerbaycan’dan Rektör Coşkun’a İş Birliği Ziyareti…

    Azerbaycan Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun’u makamında ziyaret etti. Nesibova, Azerbaycan’daki üniversitelerle AİBÜ arasındaki iş birliğini geliştirmek ve öğrenci değişimini arttırmak konularında Rektör Coşkun’la görüş alışverişinde bulundu; üniversitemizde eğitim gören Azerbaycanlı öğrencilerle bir araya gelerek onların sorunlarını dinledi.

    Doç. Dr. Nesibova, kardeş cumhuriyet Türkiye’nin 81 vilayetinin 74’ünde öğrencileri olduğunu ve Azerbaycan’da kimsenin Türkiye’yi yabancı bir ülke olarak görmediğini ifade ederek, Azerbaycan ailelerinin çocuklarını eğitim almaları için rahatlıkla kardeş ülke Türkiye’ye gönderdiklerini söyledi. AİBÜ’nün hem konum hem de kaliteli eğitim açısından sevdikleri ve tercih ettikleri bir üniversite olduğunu kaydeden Nesibova, üniversiteler arası iş birliğini geliştirmek ve üniversitemize daha fazla sayıda öğrenci göndermek istediklerini belirtti.

    Rektör Coşkun ise, üniversitemizin hedeflerinden birinin uluslararası öğrenci sayısını arttırmak olduğunun altını çizerek, bu ziyaretin Azerbaycan üniversiteleri ile AİBÜ arasında iş birliğini geliştirmek ve öğrenci değişimini arttırmak için önemli bir adım olduğunu vurguladı.

    Azerbaycan’dan ülkemizde çok sayıda öğrenci olduğunu belirten Coşkun, özetle “Bu ülke olarak bizim gurur kaynağımız. Uluslararası öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirip ülkelerine döndüklerinde, dünyaya ve ülkelerine faydalı hizmetlerde bulunmalarını sağlamayı istiyoruz. Devletimiz de uluslararası öğrenci sayısını arttırmak için çalışıyor. TİKA aracılığıyla öğrencilere burs temin ediliyor. Bu potansiyelin kardeş ülke, kardeş halk Azerbaycan’la ortaklaşa kullanılması hem bizim hem devletimiz için ayrı bir önem arz ediyor.” diye konuştu.

    Görüşmenin ardından Doç. Dr. Necibe Nesibova ve Rektör Coşkun, üniversitemizde eğitim gören Azerbaycanlı öğrencileri kabul ettiler. Ziyaret, hediye takdiminin ardından sona erdi.

    Önceki İçerik3. Ulusal Ceviz Sempozyumu, AİBÜ’de Düzenleniyor
    Sonraki İçerikAİBÜ Rektörlüğü Taziye Mesajı