2016-2017 Akademik Yılı Erasmus+ Harketlilik Programları Başvuruları Hk. Duyuru

    2016-2017 akademik yılı için Erasmus+ programları kapsamında yurt dışında “Öğrenim Görmek ve Staj Yapmak isteyen öğrencilerimiz için 2. bir başvuru süreci başlatılmıştır. Üniversitemiz Erasmus Koordinatörlüğü tarafından kararlaştırılan öğrenci başvuru süreci şu şekildedir:

    03 Ekim 2016: Başvuruların başlangıç tarihi.

    • Programa tam zamanlı tüm öğrencilerimiz başvurabilir.
    • Öğrenim ve staj hareketliliği için başvuruda bulunacak olan ön lisans ve lisans öğrencilerinin son transkript notları 4 üzerinden en az 2,20 (100’lük sistemde karşılığı belirtilecek), yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin ise 2,5 olmalıdır.
    • Yabancı Dil Baraj Puanı öğrenim ve staj hareketliliği için 100 üzerinden 60 olarak belirlenmiştir. Ancak, yerleştirme aşamasında ortak okulların yabancı dil kriterleri dikkate alınacaktır. İngilizce Öğretmenliği bölümü öğrencileri için ise yabancı dil baraj puanı 100 üzerinden 80 olarak belirlenmiştir.
    • Başvuruda bulunan tüm öğrencilerin Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu’nun yapmış olduğu yeterlilik sınavından (profiency testi) son iki yıl içinde 100 üzerinden en az 60 puan almış olmaları gerekir. Ayrıca, YDS, (3 Yıl geçerli KPDS, ÜDS) veya ÖSYM tarafından eşdeğerliliği kabul edilmiş sınavlardan 60 ve üstü puan almış öğrenciler, almış oldukları puanlara göre sıralamaya gireceklerdir. Eşdeğerlik tablosu için bknz. http://osym.gov.tr/dosya/1-59085/h/yabanci-dil-sinavlari-esdegerlikleri.pdf
    • Öğrenim hareketliliği için 40 kişi ve staj hareketliliği için de 15 kişilik kontenjan yer almaktadır. Öğrencilerimizin başvurularına göre kontenjan sayıları değişebilecektir. Öğrencilerimiz isterlerse her iki hareketliliğe ayrı ayrı başvuru yapabilirler. Ayrıca, Üniversitemizin anlaşmalı oldukları okulların listesini ve genel kontenjanları http://erasmus.ibu.edu.tr/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=9&Itemid=129&lang=tr linkinden bulabilirler. Söz konusu listede ilerleyen tarihlerde değişiklikler olabilir. Staj yapmak isteyen öğrencilerimiz staj yapacakları ülke (AB) ve kurumları (işyeri, enstitü ya da okul) kendileri belirleyip, Erasmus Koordinatörlüğüne bildireceklerdir.
    • Başvurular online yapılacak olup, başvuru linki 03 Ekim 2016 tarihinde Üniversitemizin ve Erasmus Koordinatörlüğünün web sayfalarından yayınlanacaktır. Başvuruda bulanan öğrenciler başvuru formunun çıktısını alıp, imzalayarak en son tarihli transkript belgesiyle Rektörlük Erasmus Koordinatörlüğüne (Z26 numaralı ofis) şahsen teslim etmek zorundadırlar. Seçilen Erasmus öğrencilerine yurtdışında geçirdikleri öğrenim ve staj süreleri için verilecek aylık maddi destek miktarlarını ekteki tabloda ve erasmus.ibu.edu.tr adresinde bulabilirsiniz.

    14 Ekim 2016: Başvurular için son tarih.

    Staj hareketliliği için yapılacak başvuruları değerlendirmede kullanılacak ölçütler ve ağırlıklı puanlar şunlardır:

    Akademik başarı düzeyi : %50

    Dil seviyesi : %50

    Daha önce yararlanma: -10 puan

    Öğrenci öğrenimhareketliliği ölçütleri ve ağırlıklı puanları şunlardır:

    Akademik başarı düzeyi : %50

    Dil seviyesi : %50

    Daha önce yararlanma: -10 puan

    Hibe yetersizliğinden dolayı gidemeyecek olan öğrencilerimiz kendi maddi olanakları ile bu programdan yararlanabilir.

    Online başvuru için  http://erasmusbasvuru.ibu.edu.tr/

    Önceki İçerikÖğretim Elemanı Giriş Sınavı Sonuçları
    Sonraki İçerikAİBÜ’de Öğrenci Sayısı 30 Bini Aştı, 13 Yeni Bölüm ve Program Açıldı