AİBÜ Rektörlüğü Basın Açıklaması

    Yerel bir internet sitesinde, Üniversitemizle alakalı taraflı, maksatlı, algı yaratmaya, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir içeriğe yer verilmiştir. İçerikte yer alan iddialara ilişkin olarak aşağıdaki hususları kamuoyunun dikkatine sunarız.

    9 Haziran 2016 tarihinde AİBÜ personel e-posta sisteminin sunucusunda yaşanan lokal bir problem sonrasında üniversitemizin e-posta iletişim servisi iki gün süre ile geçici olarak hizmet verememiştir.

    Bu iki gün süresinde Bilgi İşlem Daire Başkanlığı personeli yeni bir e-posta servis sunucu kurup, eski sunucudaki bütün kullanıcıları yeni sistem üzerinde aktif ederek devreye almak suretiyle e-posta sistemi üzerinden kimlik doğrulama gerektiren diğer servisleri de çalışır hale getirmiştir.

    İddia edildiği gibi üniversitemiz e-posta sistemindeki e-postaların silinmesi veya verilerin ortadan kaldırılması söz konusu olmayıp, üniversitemiz personelinin geçmiş tüm e-postaları Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nda bulunan eski sunucu üzerinde bulunmaktadır. Yeni e-posta sunucusu üzerinde aktif kılınan e-posta hesaplarının tümüne, 9 Haziran 2016 tarihinden iki ay öncesine kadar sahip oldukları tüm e-postalar otomatik olarak süratle aktarılmıştır. Daha eski tarihteki e-postalar ise personellerin talepleri doğrultusunda eski e-posta sunucusundan yeni e-posta sunucusuna taşınmaktadır.

    5651 sayılı kanun kapsamında söz konusu içeriği yayınlayan internet sitesine, cevap ve düzeltme metni gönderilmiştir.

    Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.24.08.2016

    AİBÜ Rektörlüğü

    Önceki İçerikAİBÜ’de Düzenlenen LİNUX Kampı Sona Erdi
    Sonraki İçerikEKPSS-2016/1 Sınav Sonucu ile Yapılan Yerleştirme Sonuçları veya EKPSS-2016/1 Kura ile Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına Göre Üniversitemiz Kadrolarına Yerleştirilen Adayların Dikkatine