Diş Hekimliği Fakültesi, İlk Mezunlarını Verdi

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, ilk mezunlarını verdi. Tıp Fakültesi Konferans salonunda düzenlenen törende 24 öğrenci, mezun olmanın sevincini ve gururunu yaşadı.

    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, bayrak ve flama devir teslimi gerçekleştirildi. Törene, Vali Yardımcısı Hakkı Loğoğlu, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayrettin Öztürk ve Prof. Dr. Mustafa Gençer, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Oruçoğlu, il müdürleri, dekanlar, İzzet Baysal Vakfı üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

    Törenin açılış konuşmasını yapan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Oruçoğlu, velilere hitap ederek, “Sizler şu anda bir evladınızla gurur duyarken bizler, tüm fakültemiz öğretim üyeleri, akademik ve idari çalışan personelimiz olarak, tüm evlatlarımızla, genç meslektaşlarımızla gurur duyuyoruz.” dedi. Diş hekimliği eğitiminin ağır ve yorucu bir eğitim olduğunu ifade eden Oruçoğlu, “Öğrencilerimizin, fakültelerimizde verilen kaliteli teorik ve pratik eğitimin ardından diş hekimliğinin her alanında gözümüz arkada kalmadan gerek yurt içinde gerekse yurt dışında Diş Hekimliği mesleğini en iyi şekilde icra edeceklerine canı gönülden inanıyorum. Sizler bugün evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız azdır.” diye konuştu.

    İlk Göz Ağrımız 24 Diş Hekimini Mezun Ediyoruz

    AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ise, öğrencilerimizin Diş Hekimliği Fakültesi’nin ve üniversitemizin ilk göz ağrıları olduğunu ifade ederek, 2010 yılında aktive olan ve 2011 yılından itibaren eğitim öğretime başlayan fakülte hakkında bilgi verdi. Fakülte kurulduğunda YÖK’ün henüz yeni bir fakülte olmasından ötürü sadece 25 kontenjan verdiğini anımsatan Coşkun, “2016 itibariyle ise Diş Hekimliği Fakültemize Yükseköğretim Kurulumuz tarafından 93 öğrenci verildi. Bu sayının yatay geçiş ve yabancı öğrenci kontenjanları da ilave edildiğinde 100’e çıkacağını paylaşmak istiyorum. Bunun çok önemli gördüğüm bir anlamı var. Fakültemiz gelişmesini büyük bir başarıyla tamamlamış ve bu güvenle daha fazla sayıda öğrenciye eğitim öğretim verme potansiyeline erişmiştir.” diye konuştu.

    Konuşmasında üniversitemiz hakkında da bilgi veren Rektör Coşkun, 2010 yılından bu yana 5 olan fakülte sayısını 10’a, 3 olan yüksekokul sayısını 6’ya, 4 olan meslek yüksekokulu sayısını 7’ye, uygulama ve araştırma merkezleri sayısını 15’e çıkardıklarını kaydederek, üniversitemizin 40’a yakın birimiyle bilimsel çalışmalar ve toplumsal hizmetler alanında Bolu’ya ve ülkemiz insanına hizmet ettiğini söyledi. Önümüzdeki eğitim öğretim döneminde ilk kez öğrenci alacak bölüm ve programlar hakkında da bilgi veren Coşkun, “Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuzda 2 yeni bölüm daha hizmet vermeye başlayacak. Pazarlama ile Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümlerimize 124’er öğrenci gelecek. Yine Seben Meslek Yüksekokulumuzda 2 bölüm daha bu sene hizmet vermeye başlayacak. Sosyal Hizmetler Bölümü ve Sosyal Güvenlik Bölümü. Her ikisine de gelecek öğrenci sayısı toplamı 82. Ayrıca Ziraat Doğa Bilimleri Fakültemizin Bahçe Bitkileri Bölümü de bu sene yeni öğrenci alacak. Gerede Meslek Yüksekokulumuzun Posta Hizmetleri Bölümüne de 41 yeni öğrenci alınacak. Böylece üniversitemiz genelinde yeni kayıt olacak öğrenci sayımız yaklaşık 8 bin 700’e ulaşacak. 2010 yılında yaklaşık 15 bin olan öğrenci sayımız, 2016-2017 Akademik Yılı’nda 32 binlere ulaşmış olacak.” ifadelerini kullandı.

    “Mesleğinizi, Biraz Önceki Bayrak Devir Tesliminde Yaşadığınız Heyecan İçerisinde İcra Edin”

    Konuşmasında öğrencilere de seslenen Coşkun, mesleklerini bayrak ve flama devir teslim töreninde yaşadıkları heyecan ve ruh içerisinde icra edeceklerine inancının tam olduğunu vurgulayarak, onları bugünlere taşıyan başta anne ve babaları olmak üzere devletimize ve milletimize, başta merhum İzzet Baysal olmak üzere tüm hayırseverlerimize, akademisyen ve idari personele ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Öğrencilerimizin saydığı bu isimleri tek tek alkışlamasını istedi.

    Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise yaptığı konuşmada, “Daha dün şehrimizin merkezindeki prefabriklerde ilk fakültenin doğuşu için gayret gösterirken, şu an devasa bir fakülte binası ve bu gayretler neticesinde de pırıl pırıl mezun olmuş gençleri görmenin onurunu yaşıyoruz.” diyerek başta Rektör Coşkun olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

    Vali Yardımcısı Hakkı Loğoğlu ise, üniversitemizin bir gurur gününde bir araya gelmiş olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, mezunlara başarılar diledi ve genç diş hekimlerinin bundan sonraki çalışmalarının Bolu’ya gurur vereceğini, AİBÜ’ye ise değer katacağını söyledi.

    Açılış konuşmalarının ardından ilk 3’e giren kız öğrencilere Vali Yardımcısı Hakkı Loğoğlu, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun tarafından mezuniyet belgeleri ve plaketleri takdim edildi. Tören, mezuniyet belgelerini alan öğrencilerin keplerini havaya fırlatmasıyla sona erdi. Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin eserlerinin yer aldığı sergi ise, fakültenin fuayesinde açıldı.

    Önceki İçerikKPSS-2016/1 Sonuçlarına Göre Üniversitemiz Kadrolarına Yerleştirilen Adayların Dikkatine
    Sonraki İçerikAİBÜ Rektörlüğü Taziye Mesajı