Baskı Resim Anasanat Sergisi, AİBÜ’de Açıldı

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burcu Günay atölyesi 4’üncü sınıf öğrencilerinin “Baskı Resim Anasanat” sergisi, Diş Hekimliği Fakültesi fuayesinde açıldı. Sergide, üniversitemizden bu yıl mezun olan 11 öğrencimizin, bahar döneminde hazırladıkları renkli linol baskı eserlerinden oluşan özgün çalışmaları yer alıyor. Serginin açılışına, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bahar, Genel Sekreter Prof. Dr. Erdal Bekiroğlu, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Oruçoğlu, YURTKUR Bolu Bölge Müdürü Şerafettin Çilkara ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

    Serginin açılışında konuşan Yrd. Doç. Dr. Burcu Günay, desteklerini hiçbir zaman kendilerinden esirgemeyen Prof. Dr. Mehmet Bahar ile yeni bir resim galerisini Diş Hekimliği Fakültesi ve üniversitemize kazandıran Prof. Dr. Hasan Oruçoğlu başta olmak üzere serginin oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

    Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Oruçoğlu ise, mesleklerin sanat ya da bilim kökenli olduğunu, bu sergide ise sanatın ve bilimin bir araya getirildiğine dikkat çekti. Oruçoğlu yaptığı konuşmada özetle, “Bunun yanı sıra bugün buradaysak bunun en büyük nedenlerinden biri, başta Bolumuza çok güzel bir üniversite bağışlayan İzzet Baysal’ımıza, ardından da bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Hayri Coşkun ve çalışma arkadaşlarına, fakültede çalışan akademik ve idari personelimiz adına şükranlarımı ifade ediyorum. Burcu hocamıza ve öğrencilerine de emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

    Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun ise, üniversitemizdeki sanatsal etkinliklere katılan ve emeği geçenleri yalnız bırakmayan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ile resim galerisinin üniversitemize kazandırılmasında emeği geçen Prof. Dr. Hasan Oruçoğlu’na teşekkür etti. Öğrencileri ve akademisyenleri de tebrik eden Rektör Coşkun, üniversite olarak her zaman bu tür kaliteli çalışmaları desteklemeye devam edeceklerini sözlerine ekledi. Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri tarafından öğrencilere katılım belgeleri verildi ve sergi gezildi.

    Önceki İçerikRektör Coşkun, Uluslararası Öğrencilerimiz ile İftarda Bir Araya Geldi
    Sonraki İçerikAİBÜ Rektörlüğü Taziye Mesajı