BESYO Öğrencileri Mezuniyet Sevinci Yaşadı

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun (BESYO) Spor Yöneticiliği, Beden Eğitimi Öğretmenliği ve Antrenörlük Eğitimi bölümlerinden mezun olan toplam 90 öğrenci için, İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi salonda tören düzenlendi. Törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gençer, BESYO Müdürü Doç. Dr. Ümid Karlı, Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen ile öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

    Törenin açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Ümid Karlı, meslektaşlarım diye seslendiği öğrencilere, “Alanında iddialı bir okuldan iyi bir eğitim ve donanımla mezun oldunuz ama modern insanın eğitimi hiçbir zaman bitmez, kendinizi daima geliştirin. Bundan sonraki hayatınızda karşılaştığınız zorluklarda, arkanızda hem üniversiteniz hem de hocalarınız olarak daima yanınızda olduğumuzu unutmayın. Hepinize hayatınızda başarılar diliyorum.”  dedi.

    Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen ise, “Yaşarken İzzet Baysal’ın elinden ödül alan biri olarak burada konuşuyorken gerçekten çok heyecanlanıyorum.” diyerek başladığı konuşmasında, öğrencilere seslenerek, “Asıl öğrenciliğiniz aslında şimdi başlıyor. Kendinizi daima geliştirin. Bulunduğunuz illerdeki spor merkezlerine gidin, müsabakalara katılın. Çok iyi bir eğitim aldınız ama görevinizi yaparken karşınıza çıkacak olumsuz durumlarda asla pes etmeyin, yeni imkânlar oluşturmak için çaba gösterin. Bu azim içinde çok iyi eğitimciler olacağınızdan eminim.” ifadelerini kullandı.

    Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gençer ise, mezun olan öğrencileri kutlayarak BESYO’da iyi bir eğitim alan öğrencilerin yen hayatlarında özellikle istihdam anlamında bir sıkıntı yaşamayacaklarına inandığını belirtti. Gencer, öğrencilere karşılaştıkları zorlukları sabırla mücadele ederek aşacaklarını ifade ederek ailelerden öğrencileri her zaman desteklemelerini temenni etti.

    Konuşmaların ardından ayrı ayrı sahneye çıkarak mezuniyet belgelerini alan öğrenciler, törenin sonunda hep beraber kep attılar. BESYO öğrencilerinin mini konserler verdiği tören, öğrenci etkinliklerinin ardından sona erdi.

     

    Önceki İçerikAİBÜ Rektörlüğü Taziye Mesajı
    Sonraki İçerikGerede MYO’da Mezuniyet Coşkusu