Tıp Fakültesi’nde Mezuniyet Coşkusu…

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Tıp Fakültesi 8’inci dönem 98 öğrenci için, Kongre Merkezi Bordo salonda Mezuniyet ve Yemin Töreni düzenlendi. Törene; Vali Yardımcısı Muammer Sönmez, AİBÜ Rektör Vekili ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayrettin Öztürk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar, Genel Sekreter Prof. Dr. Erdal Bekiroğlu, il müdürleri, dekanlar, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

    Törenin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Hayrettin Öztürk, şehitlerimizi anarak başladığı konuşmasını ailelere hitap ederek sürdürdü ve “6 yıldır tıp eğitimi alan evlatlarınızın nihayet mutlu günlerini görüyorsunuz. Evlatlarınızla ne kadar gururlansanız hakkınızdır. Siz bir evladınızla gurur duyuyorsunuz, biz 98 evladımızla gurur duyuyoruz.” dedi. Genç doktorlara da tavsiyelerde bulunan Öztürk, mesleklerini icra ederken mütevazı olmaları gerektiğini unutmamalarını söyledi.

    Mezun öğrenciler arasında kızı bulunan Vali Yardımcısı Muammer Sönmez ise, hem valilik makamını temsilen hem de bir veli olarak törende bulunduğunu ifade etti ve doktorluk mesleğinin zorluklarını anlatarak, genç doktorlara tavsiyelerde bulundu.

    Konuşmaların ardından ilk 10’a giren öğrencilere mezuniyet belgeleri ve teşekkür plaketleri, Vali Yardımcısı Muammer Sönmez, Rektör Vekili ve Dekan Prof. Dr. Hayrettin Öztürk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar ile Genel Sekreter Prof. Dr. Erdal Bekiroğlu, dekanlar ve öğretim üyeleri tarafından verildi. Öğrencilere mezuniyet belgeleri ile teşekkür plaketlerinin takdiminin ardından dönem 1’incisi Dr. Ayşe Yılmaz yaş kütüğüne plaket çaktı. Mezuniyet töreni, meslek yemini eden öğrencilerin keplerini havaya fırlatmalarının ardından sona erdi.

    Önceki İçerikYeniçağa Yaşar Çelik MYO 2015-2016 Yılı Mezunlarını Törenle Uğurladı
    Sonraki İçerikAİBÜ Rektörlüğü Taziye Mesajı