3. Seramik Sanatı Eğitimi Konferansı, AİBÜ’de Başladı

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) ve Seramik Sanatı Eğitimi ve Değişimi Derneği (SSEDD) iş birliği ile düzenlenen 3. Seramik Sanatı Eğitimi Konferansı başladı. 3 gün sürecek konferans kapsamında, aralarında Mimar Sinan Güzel Sanatlar, Hacettepe, Kocaeli, Anadolu, ODTÜ, İzmir Ekonomi ve Marmara üniversitelerinin de yer aldığı çeşitli üniversitelerden gelen akademisyenler ile sanatçıların sunum yapacağı konferanslar, çalıştaylar ve paneller gerçekleştirilecek.

    Konferans kapsamında ayrıca “Bolu” konulu Seramik Biblo Yarışması sergi açılışı ve ödül töreni ile “Mezuniyet Projeleri” seramik sergisi ve “Yüreğin Göçü” Ulusal Jürili seramik sergisi açılışları yapılacak.

    İzzet Baysal Kültür Merkezi Pembe salonda başlayan konferansın açılış konuşmasını yapan AİBÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Senem Aker Ensari, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenler ile il dışından gelen konuklara teşekkür ederek, konferansın verimli geçmesini diledi. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesrin Kalyoncu ise, konferansın sadece sanatsal ve bilimsel değil kültürel gelişimler ve iletişim olanakları açılarından da zengin ortamlar sunduğunu ifade ederek, konferansın verimli, üretici ve ilham dolu geçmesini temenni etti.

    “Binlerce Yıllık Geçmişi Olan Seramik Sanatına Katkı Sağlamayı Amaçlıyoruz”  

    SSEDD Başkanı Prof. Zehra Çobanlı ise, 2013 yılında kurulan dernek hakkında bilgi vererek, “Amacımız seramik alanındaki tüm meslektaşlarımızı bir araya getirmek. Eksik olduğumuz konularda birbirimizle iletişim haline geçmek, deneyimlerimizi paylaşmak, ders programlarını tekrar gözden geçirmek. Sanat ve el sanatları hakkındaki düşüncelerimizi birbirimizle paylaşarak sanat eğitimi programlarını daha üst bir seviyeye çıkarmak ve böylece binlerce yıllık geçmişi olan seramik sanatına katkı sağlamak.” diye konuştu.

    Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayrettin Öztürk ise konferansın düzenlenmesinde emeği geçenlere ve il dışından gelen konuklara teşekkür ederek, yeşili ve doğasıyla yıl içindeki en güzel dönemlerinden birini yaşayan Bolu’da güzel ve verimli bir etkinlik geçirmelerini temenni etti.

    Konuşmaların ardından oturum başkanlığını İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden Prof. Murat Bengisu’nun yaptığı açılış konferansında, ODTÜ’den Yrd. Doç. Dr. Hakan Gürsu “Doğanın Öğretisi” başlıklı sunum yaptı. 3. Seramik Sanatı Eğitimi Konferansı, 4 Haziran Cumartesi günü sona erecek.

    Önceki İçerikİlahiyat Fakültesi Mezunlarını Uğurladı
    Sonraki İçerikLojman Tahsis Komisyon Duyurusu