İlahiyat Fakültesi Mezunlarını Uğurladı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) İlahiyat Fakültesi, İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi salonda düzenlenen törende, ilk mezunlarını vermenin sevincini yaşadı. Daha önce Eğitim Fakültesi’ne bağlı olan ve ilk mezunlarını bu fakülte bünyesinde veren İlköğretim Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Eğitimi Bölümü, İlahiyat Fakültesi bünyesine geçtikten sonra ise fakülte kapsamında ilk mezunlarını vermiş oldu.

55 öğrencinin mezun olduğu törene, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vahdettin Çiftçi, akademisyenler, okul müdürleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan İlköğretim Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Eğitimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zübeyir Bulut, mezun olan tüm öğrencileri kutlayarak bundan sonraki hayatlarında kendilerine başarılar diledi. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu ise halen 750 öğrencinin eğitim gördüğü fakültenin bu yıl ilk mezunlarını verdiğini belirterek, “Bunun için mutluyuz ve öğrencilerimizle onur duyuyoruz. Sizler mezun olsanız bile hayat boyu bizim öğrencilerimizsiniz. Biliniz ki ilim, beşikten mezara kadardır. O ilmi devam ettiriniz, ilim ve irfan sahibi olmaya gayret gösteriniz.” diye konuştu.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin de yapıldığı tören, mezuniyet belgelerinin verilmesi ve kep töreni ardından sona erdi.

Önceki İçerikAİBÜ-MEB İşbirliği İle ‘Eğitimde Drama Teknikleri Kursu’
    Sonraki İçerik3. Seramik Sanatı Eğitimi Konferansı, AİBÜ’de Başladı