Aday Memurların Temel Eğitimi Başladı

    2015 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne (AİBÜ) atanan 40 aday memurun, asil memurluğa atanabilmeleri için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve Aday Personelin Yetiştirilmelerine İlişkin Genel Yönetmelik kapsamında düzenlenen temel eğitimleri başladı. Kongre Merkezi Yeşil salondaki eğitimin ilk gününe Genel Sekreter Prof. Dr. Erdal Bekiroğlu, Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Temel ve Personel Daire Başkanı Fatih Orhan da katılarak adaylara başarılar dilediler. Aday Memurlara İlk dersi, T.C. Anayasası hakkında AİBÜ Hukuk Müşaviri Murat Fehmi Pınar verdi.

    Aday memurlar temel eğitim ders programı kapsamında toplam 64 saat, T.C. Anayasası, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, İnsan Hakları, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, Türkçe Dil Bilgisi Kuralları, Haberleşme (İletişim), Milli Güvenlik Bilgileri, Genel Olarak Devlet Teşkilatı, Halkla İlişkiler, Gizlilik ve Gizliliğin Önemi, Devlet Malını Koruma ve Tasarruf Tedbirleri, Yazışma ve Dosyalama Usulleri konularında eğitim alacaklar.

    Temel eğitim, hazırlayıcı eğitim ve staj dönemlerinin ardından yapılacak sınavlarda başarılı olan aday memurlar, asil memurluğa atanmaya hak kazanacaklar.

    Önceki İçerik3. Seramik Sanatı Eğitimi Konferansı
    Sonraki İçerikAİBÜ Rektörlüğü Taziye Mesajı