Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mezuniyet Törenleri Gerçekleştirildi

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi 2015-2016 Akademik Yılı mezuniyet törenleri gerçekleştirildi. Kongre Merkezi Bordo salonda, gün boyu, fakülteye bağlı 5 bölüm için ayrı ayrı tören düzenlendi. Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden 5’inci dönem 40 öğrenci, Çevre Mühendisliği Bölümü’nden 5’inci dönem 44 öğrenci, Gıda Mühendisliği Bölümü’nden 9’uncu dönem 55 öğrenci, Makine Mühendisliği Bölümü’nden 6’ncı dönem 35 öğrenci, Mimarlık Bölümü’nden ise 5’inci dönem 41 öğrenci mezun oldu.

    İlk tören Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü için yapıldı. Erasmus kapsamında üniversitemizde eğitim gören uluslararası öğrencilerin de mezuniyet sevinci yaşadığı törenin açılış konuşmasını, AİBÜ Genel Sekreteri ve Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Erdal Bekiroğlu yaptı. Bekiroğlu, adını büyük hayırsever İzzet Baysal’dan alan ve ülkemizin en seçkin üniversitelerinden biri olan AİBÜ’nün, vakıf desteğiyle kurulan devlet üniversitesi olarak model bir üniversite olduğunu söyledi. Konuşmanın ardından bölümde ilk 3’e giren öğrencilere plaketleri verildi.

    Törende, SEDAŞ’ın Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce’deki üniversitelerle birlikte düzenlediği proje yarışmasında 1’inci olan Volkan Ulutaş ile TÜBİTAK’ın desteğiyle üniversitemizin düzenlediği Ar-Ge Proje Pazarı yarışmasında 3’üncü olan Mahmut Topkara ve danışmanı Yrd. Doç. Dr. Murat Fidan’a, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Zorba tarafından teşekkür plaketleri takdim edildi. Öğrencileri başarılarından dolayı tebrik eden Prof. Dr. Ömer Zorba, oluşturulan alt yapı sayesinde buna benzer başarıların devamını beklediğini sözlerine ekledi.

    Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı ve Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ömer Zorba, Gıda Mühendisliği Bölümü töreninde yaptığı konuşmada ise, öğrencilere seslenerek, “Bu başarının esas sahipleri sizlersiniz. Hayatınızın en güzel döneminde, gecenizi gündüzünüze katarak çok çalıştınız ve donanımlı birer mühendis oldunuz. Ama esas hayat mücadelesi şimdi başlıyor. Kiminiz kamu sektöründe kiminiz özel sektörde çalışacaksınız. Her şeyden önce evrensel ahlaki değerlere sadık kalınız. Sizleri siz yapan milli ve manevi değerlerinizi asla unutmayınız. Karar verirken her zaman bir mühendis gibi düşününüz.” dedi.

    Çevre Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Duran Karakaş, Makine Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ali Naci Çelik ile Mimarlık Bölümü Başkanı Doç. Dr. Leyla Alpagut’un da birer konuşma yaptığı törenler, öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesi, meslek yeminlerinin edilmesi ve kep atılmasının ardından sona erdi.

    Önceki İçerikGerede Uygulamalı Bilimler YO, İlk Mezunlarını Verdi
    Sonraki İçerikAİBÜ Geleneksel Futbol Turnuvası Sona Erdi