Sınavlarda Kaygıyı Azaltmanın Yolları Ele Alındı

Sınav döneminin başladığı şu günlerde, öğrencilerin kaygı düzeylerini normal seviyelerde tutabilmelerini sağlamaları amacıyla, Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) “Sınava Doğru Kaygı ile Baş Etme Stratejileri” konulu konferans düzenlendi.

Gülezler Konağı’nda BAMER tarafından düzenlenen konferansta, AİBÜ Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik AD Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tuğba Sarı, kaygı düzeyini normal seviyelerde tutmak için yapılabilecekler hakkında öğrencileri aydınlattı. Orta düzeyde kaygının gerekli ve faydalı olduğunu ifade eden Sarı, sınavlarda alınabilecek olası tüm sonuçları şimdiden kabul etmenin kaygıyı azalttığına dikkat çekti. Öğrencilerin ilgiyle takip ettiği konferansta Sarı ayrıca, başarının değil çabanın takdir edilmesi gerektiğinin üzerinde durdu.

Konferansın sonunda, Yrd. Doç. Dr. Tuğba Sarı’ya BAMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Azize Aktaş Yasa tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Önceki İçerikAİBÜ Öğrencilerine TBMM’nin İşleyişi Anlatıldı
    Sonraki İçerikİzzet Baysal Gençlik Orkestrası’ndan AİBÜ’de Konser…