Deprem Simülasyon Tırıyla, Öğrencilere Deprem Gerçeği Anlatıldı

Bolu Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Deprem Simülasyon Tırı, deprem kuşağı üzerinde bulunan ilimizde vatandaşlarımızı bilgilendirmek amacıyla, halka açık bazı alanlarda Bolululara hizmet vermeye başladı.

Deprem Simülasyon Tırı, bugün, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Gölköy Yerleşkesi’ndeki Aktivite Merkezi önüne yerleştirildi. AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ve Bolu AFAD İl Müdürü Hasan Erdoğan, öğrencilerle birlikte, Deprem Simülasyon Tırı’nda, AFAD yetkililerinden deprem sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgi aldılar. Ardından 5.5 şiddetindeki depremde, yapılması gereken doğru davranışları uyguladılar.

Deprem Simülasyon Tırı, 18 Mayıs Çarşamba günü Gerede ilçe merkezinde, 19 Mayıs Perşembe günü kent meydanında, 20 Mayıs Cuma günü ise belediye meydanında uygulamalı olarak vatandaşları deprem konusunda bilgilendirecek.

Önceki İçerikAİBÜ’de Kum Sanatı Gösterisi…
    Sonraki İçerikÖğrenci Kültürel Gelişim Programında Bu Hafta