AİBÜ’de Prof. Dr. Sabahattin Zaim Anıldı

    Kredi ve Yurtlar Kurumu Bolu İl Müdürlüğü ile Milli Türk Talebe Birliği tarafından Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) düzenlenen panelde, hocaların hocası olarak bilinen, ülkemizin yetiştirdiği değerli bilim insanlarından merhum Prof. Dr. Sabahattin Zaim’in akademik yaşamı ve hayat felsefesi, kendisini uzun yıllar yakından tanıyan 3 akademisyen tarafından ele alındı.

    İzzet Baysal Kültür Merkezi’nde düzenlenen paneli, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Kredi ve Yurtlar Kurumu Bolu İl Müdürü Şerafettin Çilkara ile akademisyenler ve öğrenciler izledi.

    Moderatörlüğünü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gençer’in yaptığı panelde, ilk konuşmayı yapan Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sami Güçlü, yaklaşık 40 yıl birlikte çalıştığı hocası Prof. Dr. Sabahattin Zaim’in nasıl bir insan olduğu hakkında bilgi verdi. Güçlü, “Evvela idealist bir insan, ilkeli, tutarlı, iddiası olan bir insan. Aynı zamanda da davası olan bir insan. Ülkeye faydalı insan yetiştirmek idealist tarafını oluşturuyor. Bununla değerlerine bağlı, bilgili, görgülü, çalışkan, millet ve vatan sevgisini yüreğinde taşıyan insanları kastederdi. Aynı zamanda bir bilim adamıydı. Kitabı, çalışma ekonomisi bölümlerinde temel ders kitabıydı. İktisatçı bakış açısını bizler O’ndan öğrendik.” dedi.

    “Hiçbir Zaman Karşılık Beklemeden, İhlasla Çalıştı.”

    Prof. Dr. Sabahattin Zaim’in oğlu, aynı zamanda İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdül Halim Zaim ise, Sabahattin Zaim’in hayat felsefesi ile aile ve çocuklarıyla olan ilişkilerine değindi. Sabahattin Zaim’in karşılık beklemeden, ihlasla çalıştığına dikkat çeken Zaim, babasının, Türkiye’nin en önemli 3 sorunu olarak gördüğü fakirlik, cahillik ve kimliksizlikle hayatı boyunca mücadele ettiğini anlattı.

    Sabahattin Zaim Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Adem Esen ise, doktora öğrencisi de olduğu Prof. Dr. Sabahattin Zaim’in bilimsel özellikleri hakkında bilgi vererek, “Multidisiplinerdi. Konusuna hakim, ehliyet ve liyakata önem veren, milli duruş sergileyen bir akademisyendi. İnsanda, bilginin kalitesini ve metodunu çok iyi değerlendirirdi.” diye konuştu.

    Panelde söz alan Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun ise, hocaların hocası olmanın kolay olmadığını ve gençlerin, pek çok değerli akademisyen yetiştiren Prof. Dr. Sabahattin Zaim’i tanımalarının önemli olduğunu ifade ederek, üniversite olarak bunu çok önemsediklerinin altını çizdi. Panelin sonunda soruları yanıtlayan panelistlere, Rektör Coşkun ve İl Müdürü Çilkara tarafından tablo ve çiçek hediye edildi.

    Önceki İçerikAİBÜ’de Mezuniyet Törenleri Mengen MYO ile Başladı
    Sonraki İçerikAİBÜ’de Kafkas Halk Dansları Gecesi…