Bolu’daki Liseler AİBÜ’deki Bilim Şenliği’nde Buluşuyor

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) bilime ve doğaya olan merakı arttırmak ve bilim insanlarının yetişmesine katkı sağlamak amacıyla, 7’den 77’ye herkesin katılabileceği bir bilim şenliği düzenleniyor. 3 gün sürecek şenlikte, dileyen herkes, atölye çalışmalarına ve bilimsel etkinliklere katılabilecek.

    AİBÜ Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi AD tarafından Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bolu Bağışçılar Vakfı’nın desteğiyle düzenlenen “3. Geleneksel Bilim Şenliği”, kapılarını, bilim ve doğa meraklılarına açtı. Kongre Merkezi Fuaye alanında başlayan şenlikte bu yıl, Bilim Okulları, Bolu Fen Lisesi ve İzzet Baysal Anadolu Lisesi öğrencileri, açtıkları stantlarda, bilimsel projelerini sergiliyorlar ve popüler bilim deneyleri gerçekleştiriyorlar.

    Bilim Şenliği’ne; Bolu Valisi Aydın Baruş, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar, Genel Sekreter Doç. Dr. Erdal Bekiroğlu ve Bağışçılar Vakfı Başkanı Şerafettin Erbayram katıldı. Stantları tek tek gezerek öğrencilerden ve Yrd. Doç. Dr. Fatih Aydın ile Doç. Dr. Dündar Yener’den projeler hakkında bilgi alan Vali Baruş ve protokol üyeleri, öğrencilerin yaptıkları deneyleri  ilgiyle izlediler; uzayla ilgili sunumların yapıldığı planetaryumda incelemelerde bulundular.

    Şenliğe katılan okul öncesi minikler ve ilkokul öğrencileri, lise ve üniversite öğrencileri ile akademisyenler de bilimsel etkinliklere ve atölye çalışmalarına katılarak öğrencilerden bilgi alıyorlar. Şenlikte aynı zamanda, teknoloji serüveninin anlatıldığı Nostalji Teknolojisi bölümü ile teleskop yapımı ve kurulumu ile gözlemevi de yer alıyor. 3. Geleneksel Bilim Şenliği, 23 Nisan Cumartesi gününe kadar 09.00-18.00 saatleri arasında açık olacak.

    Önceki İçerikBAMER Konserleri: Ezgiler Türküler Bizi Söyler
    Sonraki İçerikAİBÜ’de “Çevre Zamanı”…