4. Üniversiteler Arası Türkiye Salon Hokeyi Şampiyonası, AİBÜ’de Başladı

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin (AİBÜ) düzenlediği 4. Üniversiteler Arası Türkiye Salon Hokeyi Şampiyonası başladı. Şampiyonaya, kadınlarda; Dicle, Ankara, Nevşehir Hacı Bektaş Veli, Gaziantep, Gazi, Muğla Sıtkı Koçman, Kırıkkale, Karamanoğlu Mehmet Bey ve Amasya üniversiteleri, erkeklerde; Amasya, Ankara, Karamanoğlu Mehmet Bey, Muğla Sıtkı Koçman, Gazi, Gaziantep, Hacettepe ve Batman üniversiteleri katılıyor. 3 gün sürecek şampiyona, 23 Nisan Cumartesi günü yapılacak 3’üncülük ve final karşılaşmalarıyla sona erecek.

    Şampiyona, AİBÜ BESYO C salonunda düzenlenen törenle başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan BESYO Müdürü Doç. Dr. Ümid Karlı, bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilen şampiyonanın ilkinin de yine üniversitemizde yapıldığını hatırlatarak, AİBÜ hem kadın hem de erkek takımlarının ilk şampiyonadan bu yana bütün mücadelelerde yer aldığını söyledi. Karlı, tüm amatör branşlarda olduğu gibi hokeyde de üniversitemizin katkısının büyük olduğunu sözlerine ekledi.

    Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun ise yaptığı konuşmada, tüm takımlara başarılar dileyerek, “Üniversitemizde göreve geldiğim andan itibaren, sportif faaliyetlerin desteklenmesi anlamında önemli çalışmalara imza attık. Bu desteğin birer yansımaları olarak, BESYO’da öğrenim gören öğrencilerimizin birbiri ardına ulusal ve uluslararası çapta başarılarına şahit olduk.” dedi. Sporun, birlik ve kardeşlik duygularına katkı yaptığını hatırlatan Coşkun, spor ve fair-playin birbirlerini tamamlayan iki önemli kavram olduğunu belirterek, şampiyonanın fair-play ve centilmenlik içinde geçmesini temenni etti.

    Önceki İçerikTürkiye Üniversiteler Hokey Şampiyonası Fikstürü
    Sonraki İçerikAİBÜ’de Kutlu Doğum Programı…