18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü…

    18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Bolu Valiliği’nin organizasyonu ile Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) ev sahipliğinde düzenlenen programda, Bolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri tarafından yorumlanan Çanakkale Destanı oratoryosu ayakta alkışlandı. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla protokol üyeleri, şehit aileleri ve gazilerle birlikte öğle yemeği yedi.

    Bolu Güzel Sanatlar Lisesi’nce AİBÜ Bordo salonda düzenlenen programa, Bolu Valisi Aydın Baruş, Garnizon Komutan Vekili Albay Aziz Çetinkaya, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya, ilimiz yöneticileri, Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığı’nda görevli askerler, gaziler, şehit yakınları, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

    Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Bolu Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Cemal Güney, bu toprakların her köşesinin şehit kanıyla ıslandığını hatırlatarak, “Şehitlerimizin kanıyla şekillenen, vatan olan bu adanmış topraklarda cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalacaktır.” dedi.

    Konuşmanın ardından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle liseler arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Vali Baruş, Garnizon Komutan Vekili Albay Çetinkaya ve Belediye Başkanı Yılmaz tarafından verildi.

    Şef Müjde Sarısözen Doğan yönetiminde Bolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından Çanakkale Destanı oratoryosu yorumlandı. 1200’ü aşkın kişinin beğeniyle ve zaman zaman duygulanarak izlediği oratoryo, ayakta alkışlandı. Programda ayrıca, tüm konuklara ay yıldızlı kırmızı keseler içinde Çanakkale’den getirilen vatan toprakları verildi.

    Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna Öğle Yemeği

    Programın ardından aralarında  Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Garnizon Komutan Vekili Albay Aziz Çetinkaya, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya, il müdürleri ve askeri erkanın da bulunduğu protokol üyeleri, AİBÜ Rektörlüğü tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen öğle yemeğine birlikte iştirak ettiler. Protokol üyeleri, şehit aileleri ile yakından ilgilendiler.

     

    Önceki İçerikPersonel Servisi Güzergah Değişikliği Hk. Duyuru
    Sonraki İçerikÖğrenci Kültürel Gelişim Programında Bu Hafta