Personelimiz Özer Bay’a Devlet Övünç Madalyası Takdim Edildi

    Bolu 2. Komando Tugayında Uzman Çavuş olarak görevliyken, terörle mücadele kapsamında Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde 2012 yılında yaralanan gazi Piyade Komando Uzman Çavuş Özer Bay’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına Devlet Övünç Madalyası verildi.

    Şehit ve Gazi yakınlarına kamu kurumlarında çalışma hakkı çerçevesinde 2015 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesin’e (AİBÜ) memur olarak atanan Özer Bay ‘a Devlet Övünç Madalyası takdimi için Bolu Valiliğinde düzenlenen törene Gazi Özer Bay, Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu 2. Komando Tugayı Komutan Vekili Piyade Albay Aziz Çetinkaya, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Türker Yılmaz, vali yardımcıları ve gazinin eşi Gülşah ile 2 yaşındaki kızı Şükran Leyla Bay katıldı.

    Vali Baruş, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Bugün Türk milleti için gurur kaynağı olan bir fedakarlığı ortaya koyarak, vatanın bütünlüğü, milletin birlik ve beraberliği için bölücü terör örgütüyle mücadele ederken yaralanarak gazi olan Özer Bay’a Devlet Övünç Madalyası takdim etmek için bir araya geldiklerini ifade etti.

    İslam dini ile Türk örf, adet ve geleneklerinde şehitlik ve gazilik ünvanlarının en yüce 2 makam olarak tanımlandığına vurgu yapan Baruş, “Milletin birlik, beraberlik ve huzuru için canlarını hiç çekinmeden feda eden aziz şehitlerimiz ve canını hiç düşünmeden, tereddüt etmeksizin ortaya koyarak yaralanan gazi olan kardeşlerimiz sayesinde bugün huzur ve güven içerisinde yaşıyoruz. Bugün, milletimizin bu birlik ve beraberlik mücadelesi devam ediyor. Halen bölücü terör örgütüne karşı güvenlik güçlerimiz, polisimiz, askerimiz büyük bir fedakarlıkla mücadele ediyor. Ben bu mücadelede yer alan tüm kardeşlerimize Allah’tan yardım diliyorum” diye konuştu.

    Terörle mücadele ederken, 2012 yılında Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde yaralanan Özer Bay’a devletin ve milletin şükran duygularını ifade etmek üzere bu madalya takdim edeceğini belirten Baruş, “Ben kendilerine Türkiye Cumhuriyeti ve milletimiz adına göstermiş olduğu feragat ve fedakarlıktan dolayı şükranlarımı arz ediyorum. Kendilerine eşi ve çocukları ile birlikte bundan sonraki hayatlarında sağlık, mutlulu, huzur dolu günler diliyorum” dedi.

    Baruş, daha sonra, Devlet Övünç Madalyasının beratında yazanları okuyarak madalyayı Bay’a takdim etti.

    Gazi Özer Bay,  bu madalyaya layık görüldüğü için gurur duyduğunu dile getirerek, “Maalesef, gazilerimiz ve şehitlerimiz gelmeye devam ediyor. Vatan için ayağımız feda olsun dedik. Canımızda feda olur. Vatan sağolsun” ifadesini kullandı.

    Önceki İçerik2015-2016 Akademik Yılı Yaz Dönemi Erasmus+ Staj Hareketliliği Başvuruları
    Sonraki İçerikPersonel Servisi Güzergah Değişikliği Hk. Duyuru