Ali Ericek Uygulama Camiinde İbadete Başlandı

    Hayırsever Ali Ericek tarafından Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Gölköy Kampüsünde yaptırılan Ali Ericek Uygulama Camiinde bugün kılınan Cuma namazı ile birlikte ibadet edilmeye başlandı. Cuma namazına Bolu Valisi Aydın Baruş, Erpiliç A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ericek, Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, Mustafa Ericek, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ömer Özgür Ercan, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Adnan Gümüş, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, kamu kurum ve kuruşlarının bölge ve il müdürleri, ilçe belediye başkanları, oda başkanları, AİBÜ Senato üyeleri, AİBÜ akademik ve idari personeli, öğrenciler ve binlerce Bolulu katıldı.

    Ali Ericek Uygulama Camiinde kılınan ilk Cuma namazının vaazı AİBÜ İlahiyat Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Cağfer Karadaş tarafından verilirken Cuma hutbesini İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Süleyman Mollaibrahimoğlu okudu. Bolu Müftüsü İzani Turan ise ilk Cuma namazını kıldırdı. Namaz ve yapılan duanın ardından protokol üyeleri ve Ali Ericek, öğrenciler ve Bolu halkını tebriklerini kabul ederek hatıra fotoğrafı çektirdiler.

    Ali Ericek Uygulama Camii

    Temeli 2013 yılında atılan ve 4 bin 500 kişinin aynı anda ibadet edebileceği ilimizin en büyük camilerinden biri olan Ali Ericek Tatbikat Camisi, 4 bin 750 m2 alana inşa edildi. Bir külliye olarak inşa edilen camii de ayrıca Akşemseddin İslami İlimler Araştırma ve Uygulama Merkezi hizmet verecek. Ali Ericek Uygulama Camii Osmanlı ve Selçuklu mimarilerinin izlerini taşıyor.

    Önceki İçerikAİBÜ’den Görsel Sanat Öğretmenlerine Eğitim…
    Sonraki İçerikAramızdan Ayrılalı 16 Yıl Oldu