AİBÜ’de Akademisyenlere Yönelik Öğretim Süreci Uygulamaları Semineri…

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) öğretim sürecinde kullanılan öğretim strateji, yöntem ve teknikleri ile ölçme ve değerlendirme uygulamaları konusunda akademisyenleri bilgilendirmek amacıyla seminer düzenlendi. Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü tarafından İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi salonda düzenlenen semineri, öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Meriç Tuncel ile Yrd. Doç. Dr. Sevilay Kilmen verdi.

    Seminerin açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun yaptı. Konuşmasına 2547 sayılı yüksek öğretim kanunu kapsamında üniversitenin görevleri hakkında bilgi vererek başlayan Coşkun, tüm öğretim elemanlarının görevlerini bu kanun kapsamında sürdürmelerinin önem taşıdığını söyledi.

    Üniversitemizdeki akademik personel sayısını açıklayan Coşkun, “Bugün itibariyle 116 profesörümüz var. 140 doçent, 379 yardımcı doçent hocamız üniversitemizde görev yapıyor. Bütün üniversitemizin öğretim üyesi sayısı 635’i buluyor. Bunlara iki yıllık ve diğer yüksekokul ve fakültelerimizdeki öğretim görevlisi sayısını da katarsak ki bu sayı 165, okutman sayımız 68, araştırma görevlisi sayımız 388, tümünü topladığımızda 1306 personelle şu anda 10 fakülte, 6 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulunda değişik programlarda görev yapan ve saydığımız görevleri üstlenen büyük bir eğitim kadromuz bulunmakta.” diye konuştu.

    “Devletimizin ve Milletimizin Bizlerden Beklentileri Var.”

    Devletimizin ve milletimizin öğretim elemanlarından beklentileri olduğuna işaret eden Rektör Coşkun, “Eğitim öğretimden sorumluyuz. Kanun, bunu ilk başta saymış. Bilimsel çalışma yapmakla ve yaymakla da görevliyiz. Edindiğimiz bütün bilgi ve beceriyi, tecrübeyi başta öğrencilerimizle ama mutlaka diğer kurum ve kuruluşlarla, sanayiyle paylaşmalıyız. Hatta şunu demek lazım: Her fakülte için paydaş kimse, bütün bunları o paydaşlarımızla paylaşmak da görevlerimiz arasında.” dedi.

    “Öğrencilerle Yaptığımız Anket Sonuçlarında Çok İyi Bir Düzeydeyiz.”

    Eğitim öğretim kalitesinin değerlendirilebilmesi amacıyla geçtiğimiz dönem öğrencilerle yapılan anketin sonuçları hakkında akademisyenleri aydınlatan Coşkun, “Bizim her şeyimiz, öğrencilerimiz. Öğrencilerimizi ne kadar iyi yetiştirirsek, bu bizim için büyük bir mutluluk kaynağı ve görevimizi de bu anlamda yerine getirmiş oluruz. ‘Öğrencilerin gözüyle acaba nasılız?’ dedik ve hamdolsun bu konuyu sizlerle rahatlıkla paylaşabiliyorum. Üniversitenin geneli olarak baktığımızda öğrencilerimizin doldurmuş olduğu anketlerde çok iyi bir düzeyde olduğumuzu tespit etmiş durumdayız. Anket sonuçlarımız çok ideal düzeyde. Bunlar için de her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

    Rektör Coşkun’un, öğretim elemanlarından gelen soruları cevaplamasının ardından AİBÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zekeriya Nartgün, seminerin amacı hakkında akademisyenleri aydınlattı. Eğitim sisteminde öğrencilerde davranış değişikliği kazandırma sürecinin zorlu bir süreç olduğuna dikkati çeken Nartgün, bu sürecin seminerin ana amaçlarından birini oluşturduğunu ayrıntılı şekilde anlattı. Açılış konuşmalarının ardından Yrd. Doç. Dr. Meriç Tuncel ve Yrd. Doç. Dr. Sevilay Kilmen ‘Öğretim Süreci ve Ölçme-Değerlendirme’ konularında sunum yaptılar. Seminerin sonunda Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun tarafından öğretim üyelerine tablo hediye edildi.

    Önceki İçerikUfuk 2020 Programı Bolu Genel Eğitimi-3 Mart 2016
    Sonraki İçerikSağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kısmi Zamanlı Öğrenci İlanı