Kariyer Günleri Başladı

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) öncülüğünde üniversitemizin Mezunlar Derneği (İBUMED), İş-Kur ve Elginkan Vakfı iş birliği ile bu yıl 6’ncısı gerçekleştirilen Kariyer Günleri, İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi salonda düzenlenen açılış programıyla başladı.

    Programın açılış konuşmasını yapan AİBÜ Öğretim Üyesi ve Kariyer Günleri Koordinatörü Doç. Dr. İbrahim Çakır, 2010 yılından bu yana her yıl güz döneminde gerçekleştirilen Kariyer Günleri’ne katkı sağlayan bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, 3 gün boyunca sürecek Kariyer Günleri’nin içeriği hakkında öğrencilere ayrıntılı bilgi verdi.

    Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu ise, çalışma hayatında zirvede olan insanların hayatlarına bakıldığında hepsinin çok zor şartlarda hayata adım attıklarının görüldüğünü vurgulayarak, yaşama sıfırdan başlayan Sofra restoranlarının ve dergisinin sahibi Hüseyin Özer’in hayatını buna örnek gösterdi. Davarcıoğlu, “Bu insanların sahip oldukları tek şey hayalleri ve başarma inançlarıdır. Azmimizi ve başarıya olan inancımızı hiçbir zaman yitirmeyeceğiz ama değerlerimizi de asla unutmayacağız. İnanıyorum ki bu okullardan mezun olduktan sonra değer yargılarınız çerçevesinde başarı merdivenlerinizi hızla tırmanacaksınız. Önce kendinize sonra ailenize ve güzel ülkemize faydalı işler yapacaksınız.” dedi.

    ‘Kariyer Çok Zor Şartlarda Kazanılıyor’

    Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Gençer ise yaptığı konuşmada, kariyerin çok zor şartlarda kazanıldığını vurgulayarak, öğrencilere bunun için şimdiden hazırlık yapmaları gerektiğini söyledi. Gençer, “Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra bizleri daha iyi anlıyorlar ama çok geç kalmış oluyorlar. Ben öğrencilerime şunu tavsiye ediyorum:  Kendi meslek alanınızla ilgili olarak dilsel, kültürel ve sosyal donanıma sahip olmalısınız. İş piyasası bizden ne istiyor, ben hangi branşlara müracaat edebilirim? Bunun hazırlığını şimdiden yapmanız lazım. Gidip başvurduğunuzda reel sektör, kamu sektörü, özel sektör buna asla hayır demez. Ama sizin bu adımı atmanız gerekiyor. Mezuniyet sonrası için hazırlık yapmanız gerekiyor. Ben Kariyer Günleri’ni bunun için önemli bir fırsat olarak görüyorum.” diye konuştu.

    Kariyer Günleri’nin İlk Sunumu…

    Açılış konuşmalarının ardından Elginkan Vakfı’nın katkılarıyla düzenlenen ilk programda Uludağ Üniversitesi İİBF Ekonometri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkan Işığıçok, ‘3. Göz: İstatistik’ konulu eğlenceli bir sunum yaptı. İş dünyasında rekabet, inovasyon ve fark yaratmanın önemine değinen Işığıçok, istatistik okur yazarlığı, istatistiksel düşünme ve istatistiğin gerekliliği başlıkları altında eğlenceli örnekler verdi. Sunumun sonunda Prof. Dr. Erkan Işığıçok’a Elginkan Vakfı Eğitim Merkezi Müdürü Murat Özen tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

    Önceki İçerikZiraat’in Duayen İsimleri Kariyer Günleri’nde Bir Araya Geldi
    Sonraki İçerikKariyer Günleri: İşbaşı Eğitim Programı ve İŞKUR Destekleri Tanıtımı