Bolu’daki Okul Öncesi Eğitime Uzman Bakışı…

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) geleneksel BAMER Konferanslarında Bolu’daki okul öncesi eğitimi ele alındı. AİBÜ Öğretim Üyesi ve Okul Öncesi Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yasemin Aydoğan, okul öncesi eğitimde Bolu’nun güçlü ve zayıf yanlarını birlikte değerlendirdi.

    Gülezler Konağı’nda düzenlenen konferansta, MEB’in 2014-2015 örgün eğitim istatistiklerine göre yaptığı açıklamada Aydoğan, “Bu istatistiklerde Bolu’nun nüfusu 284 bin görünüyor. Son açılan okullar dışında okul öncesi eğitim kurumu sayısı ise 82. Bunların 62’si şehir merkezinde. 2 bin 84 erkek çocuğu, bin 905 kız çocuğu var. Kız çocuklarla erkek çocuklar arasında genelde eşit bir dağılım olduğunu görüyoruz. Erkek öğretmen sayısı 11, kadın öğretmenler de 247. Sayılar fena değil ama nüfusu bize yakın illerle kıyasladığımız zaman okul sayısının nitelikle birlikte arttırılması gerekiyor.” diye konuştu.

    Okul öncesi eğitimde Bolu’nun güçlü yönleri olduğunu anlatan Aydoğan, “Üniversitemizde yıllardan beri okul öncesi bölümü var. Burada sağlam bir üniversitenin olması okul öncesi için de çok önemli. Her Eğitim Fakültesi’nde okul öncesi eğitim olmadığı düşünülürse bu Bolu’nun güçlü yönlerinden biri. İzzet Baysal Vakfı ve Bağışçılar Vakfı’nın varlığı ve yatırımları, arkamızda böyle sağlam yapıların olması yine Bolu’nun güçlü yönleri. Yine ilimizde mevcut kurumların nitelikleri üst seviyelerde. Sosyal destekler çok iyi durumda. Hizmet içi ve hizmet öncesi eğitim olanakları çok fazla. Aynı zamanda üniversitemizde Montessori laboratuvarımızın olması ve eğitimlerin ücretsiz verilmesi Bolu’nun okul öncesi eğitimde güçlü yönlerini oluşturuyor.” ifadelerini kullandı. Konferansın sonunda Prof. Dr. Yasemin Aydoğan’a BAMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Azize Aktaş Yasa tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

    Önceki İçerikKadına Şiddete Karşı Birlikte Mücadele Ediyoruz
    Sonraki İçerikAİBÜ Öğrenci Konseyi, Öğrenci Topluluklarının Başkanlarıyla Mengen’de Buluştu