Öğrencilerimizden Ay-Yıldızlı Uçurtmalarla Birlik Mesajı

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) öğrencileri duyarlı bir etkinliğe imza atarak şehitlerimizi anmak, birlik ve beraberliği göstermek için gökyüzünü Ay-Yıldızlı uçurtmalarla süslediler. Öğrenciler ayrıca, cinayete kurban giden Gerede MYO Öğrencisi Dilay Gül adına karanfil dağıttılar.

    AİBÜ Öğrenci Konseyinin düzenlediği etkinlik kapsamında öğrenciler kampüs alanında uçurttukları uçurtmalarla gökyüzünü donattılar. Etkinlik öncesi bir konuşma yapan Öğrenci Konseyi Başkanı Burak Saygılı,  “Kim bir cana kıyarsa bütün insanlığı öldürmüş gibidir. Acı haberi alarak yıkıldığımız gencecik Dilay Gül arkadaşımızın hayattan koparılması ifade etmek gerçekten zor. Bugün Dilay Gül kardeşimiz değil esasen ölen bütün insanlıktır.”dedi. Saygılı, “Bugün milletimiz ve devletimiz üzerinde oynanan kirli ve bölücü oyunları birlik ve beraberlik içerisinde tek yürek olarak bozabiliriz. Vatanın bütünlüğüne kasteden iç ve dış güçlerin üstesinden ancak ve ancak bilinçli ve geçmişini bilen bireyler olarak daha çok çalışarak aydınlık bir geleceğe ulaştıracak atacağımız emin adımlarla gelebiliriz.” şeklinde konuştu.

    Etkinlikte, Kadınlar adına bir konuşma yapan Şeyma Birışık ise İslamiyet’in kadınlara en yüksek değeri verdiğini dikkat çekerek, “Kadınlara reva görülen muameleler böyle olmamalı. Kadın sevgiden, aşktan, merhametten, vicdandan yaratılmıştır. Sevin kadınları, Baş tacı yapın. Her zaman başın üstüdür kadınların yeri, erkenden vahşice katledilmek değil” diye konuştu.

    Konuşmaların ardından öğrenciler, Ankara’daki terör saldırılarında hayatını kaybeden vatandaşlarımız, terörle mücadelede şehit olan asker ve polislerimiz ve Dilay Gül adına gökyüzüne ayyıldızlı uçurtmaları uçurdular.

     

    Önceki İçerikMengen Peyniri Bosna Hersek’te Tanıtıldı
    Sonraki İçerikAİBÜ Rektörlüğü Taziye Mesajı