Çin’de, “Anadolu Güneşi”ne Büyük İlgi

    Anadolu Güneşi Müzik Topluluğu, 11-19 Ağustos 2015  tarihleri arasında, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla ve “1. Future Star International Arts Festival” kapsamında Çin’de konserler verdi. Anadolu Güneşi Müzik Topluluğu; Çin’in kuzeyindeki İç Moğolistan özerk bölgesinin en büyük sanayi kentiBaotou’da “Baotou Grand Theatre”da Pekin’de “Beijing Concert Hall”  ve Tianjin’de “Tianjin Grand Theatre”da , International Society for Music Education (ISME) Başkanı Sheila Woodward ve Çin’in önde gelen bilim adamlarının izlediği bir dizi konser verdi. Çin’li müzik eğitimcilerine ve öğrencilere Türk kültürü ile eğitim sistemine dönük çeşitli sunumlar da yapan Topluluk üyeleri, verdikleri konserlerde büyük ilgi görerek ayakta alkışlandı.

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nden Prof. Dr. Uğur Alpagut veTürk Halk Müziği Uzmanı Kemal Bilsel Sarısözen’in öncülükleriyle 2003 yılında kurulan Anadolu Güneşi Müzik Topluluğu; otantik değerlerle, evrenselçalgı tekniklerini, modern biçimleme yöntemleriyle buluşturmayı ilke edinen veotantik tavır / üslup gibi incelikleri, rahatsız etmeden modernizasyon özelliğigösteren çalgısal ifadeye dayalı bir müzik topluluğudur.

    Çin turnesinde Anadolu Güneşi’nde yer alan akademisyen sanatçılarımız bağlı bulundukları kurumlarıyla birlikte şu isimlerden oluşmaktadır. Prof. Dr. Uğur Alpagut  (Keman – Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı)Prof. Adnan Koç (Bağlama – İstanbul Teknik Üniversitesi, Türk Müziği Konservatuvarı Müdürü)Doç. Cihan Yurtçu ( Kaval – İstanbul Teknik Üniversitesi )Yrd. Doç. Ömer Türkmenoğlu ( Tenor – Adıyaman Üniversitesi )Kaya Güç  ( Piyano – Ankara Devlet Opera ve Balesi Emekli Sanatçısı)Yalçın Duran Baygın  (Vurmalı – Ankara Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı)

    Önceki İçerikAİBÜ’de Aday Memur Yemin Töreni Yapıldı
    Sonraki İçerikÖğrenciler, “Komşu Köyün Delisi” Oyununu Sahneledi