AİBÜ’de Başarı Grafiği Yükseliyor

    Üniversitemiz, URAP/2015 Sıralamasında, Eğitim Fakültesi başta olmak üzere bir çok alanda istikrarlı yükselişini sürdürdü.

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ), bilimsel çalışmaları ve eğitim-öğretim kalitesiyle ülkemizdeki üniversiteler arasında ilk sıralarda yer aldığını bir kez daha gösterdi. AİBÜ Eğitim Fakültesi, Türkiye’deki üniversitelerin akademik başarılarının değerlendirildiği ODTÜ URAP 2015 araştırmasının sonuçlarına göre, 103 üniversite arasında 7’nci olmayı başardı.

    Beşeri Bilimlerde Başarı Grafiği Yükseliyor

    URAP’ın Türkiye’deki üniversiteleri; Beşeri Bilimler, Çevre Bilimleri, Kentsel Planlama ve Mimarlık, Psikoloji ve Bilişsel Bilimler, Ziraat ve Veterinerlik gibi 20’yi aşkın alanda derecelendirdiği sıralamada, AİBÜ’nün eğitim verdiği alanlarda başarı grafiğini istikrarlı şekilde yükselttiği görüldü. Buna göre Beşeri Bilimler alanında Türkiye’deki üniversiteler arasında AİBÜ 15. sırada yer aldı. Çevre Bilimleri alanında 24. İktisat alanında 26. Sırada olan AİBÜ, Felsefe ve Dini çalışmalar alanında Türkiye genelinde 28. sıraya yerleşti.

    ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesindeki URAP Araştırma Laboratuvarı, 2009 yılından bu yana yükseköğretim kurumlarını akademik başarıları doğrultusunda değerlendirebilmek için bilimsel yöntemler geliştiriyor ve çalışmalarının sonuçlarını kamuoyu ile paylaşıyor.

    Önceki İçerik2015-2016 Yılı Güz Dönemi Yüksek Lisans ve Doktora Programları
    Sonraki İçerikAİBÜ’nün Türkiye Bilimsel Yayın Sıralamasındaki Yükselişi Sürüyor