İzzet Baysal Vakfı, Lise Birincilerini Ödüllendirdi

    İzzet Baysal Vakfı (İBV), eğitim ve sağlık alanlarında yaptığı yatırımların yanı sıra akademisyenlerle başarılı lise ve üniversite öğrencilerini de desteklemeye devam ediyor. Bolu’ya yaptığı yatırımların sayısı bu yılın sonunda 138’e ulaşacak olan İBV, bugüne kadar yaklaşık 1500 öğrenci ve 452 akademisyene ödül verdi. Vakıf bu yıl da, Bolu ve ilçelerinde eğitim veren liselerde birinci olan 56 öğrenciyi, düzenlenen törenle ödüllendirdi.

    Bolu Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen ödül törenine; Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Vali Yardımcısı Ömer Eru, Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gencer, il müdürleri, İBV mütevelli ve yönetim kurulu üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

    Törenin açılış konuşmasını yapan İBV Eğitim Koordinatörü Mustafa Yaman, öğrencileri, ailelerini ve öğretmenleri tebrik etti; öğrencilerin üniversitede istedikleri bölümlere girmelerini ve başarılarını yüksek öğrenim hayatlarında da devam ettirmelerini diledi.

    İBV Yönetim Kurulu Üyesi Şerafettin Erbayram ise, İzzet Baysal’ın iş ve özel yaşamı ile insani yönlerini örneklerle anlatarak İzzet Baysal’ın hayırseverliğinin topluma örnek olduğunu söyledi. Bolu İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu ise yaptığı konuşmada, İBV’nin yatırımlarından söz ederek, “Bir kapalı spor salonu, iki anaokulu, bir ilkokul inşaatı devam etmekte. Bunların bir kısmı Eylül ayında bir kısmı da 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde açılacak. Bir aksilik olmazsa da Ağustos ayının sonunda çok büyük bir ortaokul ve kapalı spor salonu inşaatının temeli atılacak.” dedi.

    ‘Buradaki Gençler İzzet Baysal’ın Mirasına Layık Olduklarını İspat Ettiler’

    Bolu Valisi Aydın Baruş ise törende yaptığı konuşmada, “İzzet Baysal, insanlar için faydalı olanı ortaya çıkarıp bunu miras olarak gelecek nesillere emanet ederek bu dünyadan göçtü ama ismi Bolu’nun her tarafında ve öğrencilerimizin hepsinin hafızasında halen yaşıyor. Çünkü, O’nun bırakmış olduğu vakfın Bolu’ya kazandırdığı eğitim ve sağlık tesisleri ile her geçen gün buralarda çok değerli gençlerimiz, çocuklarımız yetişiyor ve insanlarımız sağlığına kavuşuyor. Her vesileyle de rahmetli İzzet Baysal’ı minnetle, şükranla anıyorlar. Bizim yapmamız gereken bu değerli insanın mirasına gerektiği gibi sahip çıkarak, bu mirasın gerektirdiği başarıları hayatta kanıtlamak. İşte burada bulunan gençlerimiz rahmetli İzzet Baysal’ın bıraktığı bu mirasa layık gençler olduklarını ispat ederek buraya geldiler. Sizleri gönülden tebrik ediyorum, başarılarınızın devamını diliyorum.” diye konuştu.

    Ahmet Baysal: ‘Ne Mutlu Anne, Babalara ve Öğretmenlere…’

    Törende, İBV Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal’ın da mesajı okundu. Baysal mesajında, “Dereceye giren tüm öğrencilerimizi gönülden kutluyor, önlerindeki yüksek öğrenim döneminde de başarılarının devamını diliyorum. Ne mutlu onları bu günlere yetiştiren anne ve babalara… Ne büyük gurur onların bu birinciliklerinde payları olan öğretmenlere…” ifadelerini kullandı.

    İlçelerden gelen öğrencilerin ve refakatçilerinin ulaşım giderlerini de karşılayan İBV tarafından öğrencilere, merhum İzzet Baysal’ın fotoğrafı ile vakfın logosunun yer aldığı tabak ve takdir belgesinin yanı sıra Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk eseri, vakıf yayınları ve Ahmet Baysal’ın her öğrenci adına ayrı ayrı imzaladığı ‘Kırmızı Fırıldak’ adlı kitabı verildi. Törende İzzet Baysal Anadolu Lisesi mezunu Meryem Mülayim, İzzet Baysal’ı anlatan ‘Küçük Yüreklerin Büyük Mimarı’ isimli şiir okudu. Emine ve Mehmet Baysal Anadolu Lisesi birincisi görme engelli Ali Topaç’a ise Bolu Valisi Aydın Baruş tarafından ödülleri verildi. Tören, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

    Önceki İçerikAİBÜ Rektörlüğü Taziye Mesajı
    Sonraki İçerikBolu Bağışçılar Vakfı Kreşi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Kesin Kayıt Listesi