Uluslararası Öğrencilerimize Renkli Mezuniyet Töreni

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin (AİBÜ) uluslararası öğrencileri, 2014-2015 Akademik yılında mezun olan arkadaşlarının mezuniyet programında bir araya geldi. Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun’un da katıldığı program, renkli görüntülere sahne oldu.

    Programı, AİBÜ Öğrenci Konseyi ile birlikte organize eden African Student Union in Bolu (ASUB) Başkanı Süleyman Halif, AİBÜ’de Afrika’nın  farklı ülkelerinden 46 uluslararası öğrenci bulunduğunu ifade ederek, “Türkiye ve Bolu’nun misafirperverliği ile kendimizi burada hiç yalnız hissetmedik. Bize desteğini esirgemeyen Rektörümüze teşekkür ediyoruz.” dedi. Programda bir selamlama konuşması yapan AİBÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Burak Saygılı ise “Dünyanın dört bir tarafında aynı gökyüzüne bakan bizler aynı ruha sahibiz. Derdiniz, derdimiz; sevinciniz bizim de mutluluğumuzdur. Yurdumuz, Türkiyemiz sizin de evinizdir.” diye konuştu.

    AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, “yabancı öğrenci” ifadesini bundan böyle hiçbir surette kullanmayacaklarını belirterek, “Nereden gelmiş olursanız olun, siz bizim çocuklarımızsınız. Böyle bir programı düzenlediğiniz için sizi tebrik ediyor ve devamını diliyorum. Burada bulunmaktan ayrıca mutluyum.” dedi. Coşkun, “Biz millet olarak Dünya’da adalet ve barışı tesis etmede başarılar sergiledik. Bugün baktığımızda insanlığın her zamankinden daha fazla adalet ve barış içinde yaşamaya ve kaynakların eşit bir şekilde paylaşılmasına ihtiyacı var. Bizim duamız da gayretlerimiz de bu yönde.” dedi. Coşkun, önümüzdeki yıllarda üniversitenin uluslararası öğrenci kabul kontenjanını artıracaklarını da ifade etti.

    Mezuniyet Programında öğrencilerin kendi aralarında kurdukları Grup Trinity canlı şarkı performansı sergilerken, Somalili öğrenci Said’in Türkçe öğreniminde yaşadıkları zorlukları anlattığı sunumu büyük ilgi gördü. Programda ayrıca, Afrika ülkelerinin geleneksel kıyafetleri tanıtıldı ve yerel dans örnekleri de sunuldu. Mezuniyet belgelerini Rektör Coşkun’un elinden alan öğrenciler gecenin sonunda “Ankara’nın Bağları” türküsü eşliğinde hep birlikte oynadı.

    Önceki İçerikAİBÜ Futbol Turnuvası’nın Şampiyonu Fen Edebiyat…
    Sonraki İçerik2014-2015 Öğretim Yılı Yaz Dönemi Kısmi Zamanlı Çalışacak Öğrencilerin İsim Listesi