Geleceğin Öğretmenlerinden Minik Öğrencilere Değerler Eğitimi…

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği öğrencileri, ‘Aydınlığa Giden Yol’ projesi kapsamında, Bolu’daki 15 ilkokulda eğitim gören minik öğrencilere, bilinçli tüketim, sağlıklı yaşam, temiz çevre, trafik, internet bağımlılığı ve insani değerler gibi konularda eğitim seminerleri verdi. Projenin sonunda düzenlenen törende, Proje Koordinatörleri İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İdris Keleş, Yrd. Doç. Dr. Fatma Atalay ve Yrd. Doç. Dr. Azize Aktaş Yasa ile AİBÜ öğrencileri ve okul müdürlerine teşekkür belgeleri verildi.

    AİBÜ Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği AD ile Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği ‘Aydınlığa Giden Yol’ projesi, Bolu 50. Yıl İzzet Baysal İlkokulu’nda düzenlenen törenle sona erdi. Törene, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayrettin Öztürk de katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Yrd. Doç. Dr. Fatma Atalay, proje hakkında bilgi verdi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayrettin Öztürk ise yaptığı konuşmada projenin önemine değinerek, “Üniversitemizin araştırma, geliştirme ve bilgi birikiminin ilimizdeki diğer kurumlarla bu şekilde paylaşılması çok önemli. Bu tarz projelerin arttırılarak devam ettirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Projeye katılımında çok geniş olduğu görülüyor. Emeği geçenleri kutluyorum.” diye konuştu.

    AİBÜ Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nde eğitim gören 70 öğrenci, 8-15 Mayıs tarihleri arasında 15 ilkokuldaki 3’üncü ve 4’üncü sınıf, 625 minik öğrenciye, ‘Dur, Sigara İçme’, ‘Ev ve Okul Kaynaklarını Bilinçli Tüket’, ‘Dengeli ve Sağlıklı Beslen-Fastfooda Hayır’, ‘Çevreni Temiz Tut ki Nefes Alasın’, ‘İnternet Bağımlısı Olma’, ‘Kitap Oku-Okut’, ‘Şiddete Hayır’, ‘Bedenime Dokunma’, ‘Değerler Eğitimi: Toplu Ortamlarda Davranış Kuralları’, ‘Yaya İsen Dur-Geç’, ‘Değerler Eğitimi: Şefkat, Hoşgörü ve Saygı’ başlıkları altında eğitim seminerleri verdi. Projeye; Abant, Atatürk, Cumhuriyet, Gazipaşa, Koç, Kültür, Yunus Emre, İnkılap, Behiye Baysal, Canip Baysal, 60. Yıl, Paşaköy, Karaköy TOKİ, Dağkent Kıroğlu ESV, Doğancı Ayşe-Yılmaz Becikoğlu ilkokuları katıldı.

    Önceki İçerikRektör Coşkun, Dereceye Giren Sporcularımızı Ağırladı
    Sonraki İçerikAİBÜ Rektörlüğü Taziye Mesajı