Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nde Mezuniyet Sevinci

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi 2014-2015 Akademik Yılı mezuniyet töreni coşkuyla gerçekleştirildi. AİBÜ Kongre Merkezi Bordo Salonda düzenlenen mezuniyet töreninde, ailelerin mutluluğu ve heyecanı salona yansıdı. Törene; Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun’un yanı sıra Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Zorba, Genel Sekreter Doç. Dr. Erdal Bekiroğlu ile öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri de katıldı.

    Fakülte bünyesindeki, Gıda Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Mimarlık, Çevre Mühendisliği ve Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümlerinin, gün boyunca ayrı ayrı gerçekleştirilen mezuniyet törenlerinin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, hedef belirlemenin ve bu hedef doğrultusunda çalışmanın önemine değinerek, “Gayret gösterirseniz, çok çalışırsanız mutlaka para, pul, mevki vs. peşinizden gelir. Bunları hedef olarak belirlemeyin. Hedefinize daima başarıyı, ailemize, toplumumuza, milletimize, devletimize hizmeti, milletimizi en üst seviyelere taşımayı koyun. Şu anda devletimizin de 2023 hedefleri var, 2053 ve 2071 hedefleri var. Tüm bu tarihler bize geçmişte yaşadığımız başarıların yıl dönümlerini hatırlatıyor. Bu yıldönümlerinde başarılarımıza başarılar katmayı sorumluluk olarak bize yüklüyor. Unutmayın, bütün bunları başarmada örnek alabileceğimiz, tarihimizde pek çok zenginliğimiz var ve bunu sizler başaracaksınız.” dedi.

    Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Zorba ise, Gölköy’de AİBÜ’nün ikinci kampüsü olarak gelişen alanda kısa süre önce yapımı tamamlanarak hizmete giren Mühendislik Mimarlık Fakültesi Ek Hizmet Binası hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Atölye, laboratuvar ve dersliklerin en yeni teknolojik ürün ve cihazlarla donatılarak öğrencilerin ve akademisyenlerin hizmetine sunulduğunu ifade eden Prof. Dr. Zorba, lisans üstü eğitim görecek öğrenciler için yapılan derslikler ile makine atölyesi hakkında da bilgi verdi. Prof. Dr. Zorba, kısa sürede tamamlanarak hizmet vermeye başlayan binanın yapımının her aşamasında desteğini ve katkısını esirgemeyen Rektör Coşkun’a teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

    AİBÜ öğrencilerinin verdiği mini konserin ardından öğrenciler mezuniyet belgelerini başta Rektör Prof. Dr. Coşkun ve Prof. Dr. Ömer Zorba olmak üzere öğretim elemanlarının elinden aldılar. Tören, öğrencilerin keplerini havaya fırlatmaları ve mezuniyetlerini arkadaşları ve aileleriyle birlikte kutlamalarıyla sona erdi.

    Önceki İçerikYeniçağa Yaşar Çelik MYO’dan 120 Öğrencimiz Mezun Oldu
    Sonraki İçerikGüzel Sanatlar Fakültesi’nde İlk Mezuniyet Heyecanı…