Mudurnu Süreyya Astarcı MYO’da Mezuniyet Heyecanı Yaşandı

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen törenle, 16’ncı dönem 178 öğrenci mezun oldu. Öğrencilerin mezuniyet coşkusu ailelerini de sardı; veliler, heyecan, sevinç ve gururla töreni izlediler. Törene; Bolu Valisi Aydın Baruş, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Mudurnu Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl ve hayırsever işadamı Süreyya Astarcı da katıldı.

    Öğrencilerin alkışlar eşliğinde salona girmesinin ardından Mudurnu Süreyya Astarcı MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ferhat Demiray ve İşletme Bölümü öğrencisi Duygu İbar, açılış konuşmaları yaptılar. Hayırsever işadamı Süreyya Astarcı ise yaptığı konuşmada,Bir kez daha gurur kaynağı evlatlarımızın mezuniyet töreni için bir araya geldik. Yarın bu gençlerimiz, tüm vatan evlatları gibi ülkelerine hizmet edeceklerdir. Yapacakları bu hizmetlerde bizim de bir nebze katkımız oldu ise ne mutlu bizlere.” dedi.

    AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ise, MYO açıldığında 250 olan öğrenci sayısının şu anda 450’ye ulaştığını vurgulayarak, “Git gide artan sayımız ve üniversitemizin her geçen yıl büyümesi nedeniyle son derece mutluyuz. Bu büyümede payı olan Mudurnu MYO’nun tüm fiziki mekanlarını tamamlayan hayırsever Süreyya Astarcı’ya da minnetlerimizi sunuyoruz. Değerli öğrenciler bugün mezun oluyorsunuz, okul hayatınız bitiyor ama her zaman kendinizi geliştirmeye devam edin.” ifadelerini kullandı.

    Bolu Valisi Aydın Baruş ise, bugünün Mudurnu için gurur verici bir gün olduğunu belirterek, “Şu anda 178 gencimiz, okullarını başarıyla tamamlayarak memleketimize hizmet etmek üzere buradan yola çıkacaklar. Sevgili gençler,hayat uzun, meşakkatli, ince bir yoldur. Önemli olan yürüdüğünüz bu yolda sizleri hatırlatacak, insanların hafızasında yer edecek hizmetler, izler bırakmaktır. Bu izleri bırakacak olan da sizin sorumluluk bilinci ile atacağınız adımlardır. Unutmayalım ki size bu imkanları sağlayan, sizin okumanızı temin eden başta aileleriniz olmak üzere değerli hayırsever Süreyya Astarcı’ya minnet borcunuz var. Her şeyden öte bizlere bu kutsal mirası emanet eden değerli büyüklerimiz ve aziz şehitlerimize borcumuz var. Gelecek sizlerin omuzlarınızda yükselecek ve geleceğin büyük Türkiye’si sizlerin katkıları ile kurulacak. Bu anlamda bu mutlu günde sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duydum.” şeklinde konuştu.

    Tören, mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından öğrencilerin keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini kutlamalarıyla devam etti. Törenden sonra Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, Bolu Valisi Aydın Baruş ve diğer protokol üyeleri ile birlikte MYO’yu gezdi; ardından Süreyya Astarcı’nın, babası Hacı Mehmet Astarcı adına yaptırdığı yurt binasını gezdiler.

     

    Önceki İçerikRektör Coşkun, İşkur’un Meslek Tanıtım Günleri’nde Lise Öğrencilerine Gıda Mühendisliğini Anlattı
    Sonraki İçerikBolu MYO Mezunlarını Coşkulu Bir Törenle Uğurladı