Gerede’de Mezuniyet Coşkusu İlçeyi Sardı

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Gerede Meslek Yüksekokulu 2014-2015 Akademik Yılı mezuniyet töreni, büyük bir coşkuyla kutlandı. Gerede Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen törene, Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, AİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gençer, Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Gerede MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nurettin Akçakale ile ilçe müdürleri, STK başkanları ve temsilcileri ile öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

    Törenin açılış konuşmasını yapan Gerede MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nurettin Akçakale, okulun 20 yıldır Gerede’de eğitime devam ettiğini belirterek, özetle, “Üniversitemiz, çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak doğrultusunda mili ve manevi değerlere bağlı, ülkesini ve milletini seven vatandaşlar yetiştirmektedir. GMYO’nun kurulduğu yıldan itibaren mezun ettiği öğrenciler, ulu bir çınar ağacı gibi ülkemizin dört bir yanında kök salmışlardır. 2 yılın öğrencilerimiz için çabuk geçtiğine inanıyorum. Her son aynı zamanda yeni bir başlangıçtır. Bundan sonraki yaşamınızda her daim yolunuz ve bahtınız açık olsun.” diye konuştu.

    ‘Üniversitemizin Kapısı Sizlere Her Zaman Açıktır’

    AİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gençer ise, öğrencilerin mezuniyetlerinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Öğrencilerimiz Üniversitemizden almış oldukları kıymetli eğitim sayesinde inşallah en yakın zamanda istihdam olacaklardır. Üniversitemizin kapısı sizlere her zaman açıktır, derdiniz olduğunda da mutlaka arayabilirsiniz. Hepinize yeni yaşamınızda başarılar diliyorum’’ dedi.

    Gerede Kaymakamı Arslan Yurt ise, AİBÜ’nün 20 yılda hayata ve eğitim-öğretime çok fazla katkısı olduğunu belirterek, “Gerede’nin gün geçtikçe çehresi değişti ve değişmeye devam edecek. 20 yıl öncesinden çok farklı bir Gerede’de yaşıyoruz. Sosyal imkanları Bolu’nun diğer ilçelerine göre çok iyi durumda. Mezun olan öğrencilerin memnun olarak ayrılacağını düşünüyorum. Buradan aldığınız bilgi ve becerileri daha çok geliştirin. Mezuniyetiniz hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

    Konuşmaların ardından eğitim öğretimde 20 yılını doldurmuş akademisyenler ile programın hazırlanmasında maddi ve manevi desteği olanlara teşekkür plaketleri takdim edildi; Elginkan Vakfı kurslarına katılarak sertifika almaya hak kazananlara sertifikaları, Kredi Yurtlar Kurumu ve Gerede MYO’nun ortaklaşa hazırladığı futbol turnuvasında dereceye giren takımlara ise kupa ve madalyaları verildi. Öğretim görevlileri tarafından öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi. Tören, öğrencilerin keplerini havaya fırlatmaları ve yemek ikramı ile sona erdi.

    Önceki İçerikBESYO Mezuniyet Töreni
    Sonraki İçerikTeknoloji Yarışmasında Dereceye Girenler Belli Oldu