AİBÜ VE FSMVÜ, Akşemseddin Hz.’nin Diyarı Göynük’ü Ziyaret Ettiler

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi öğrenci konseyleri, kardeş üniversite projesi kapsamında Fatih Sultan Mehmet Han’ın hocası Akşemseddin Hz.’nin diyarı Göynük’ü ziyaret ederek, bu yıl 28’incisi düzenlenecek anma etkinlikleri öncesinde Akşemseddin Hz. türbesi bahçesine kardeşlik ağacı diktiler. Ziyarete katılan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, AİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gençer, FSMVÜ Genel Sekreteri Alim Türkyılmaz, FSMVÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Kudret Doğan ve 200 kişiden oluşan AİBÜ ve FSMVÜ öğrenci konseyi üyelerine, Kaymakam Mehmet Nuri Çetin ile Belediye Başkan Yardımcısı Günay Can eşlik ettiler.

Ziyaret kapsamında ilk olarak AİBÜ Mehteran Takımı kortej eşliğinde Akşemseddin Hz. türbesine gelerek dua ettiler ve iki üniversite arasında oluşturulan kardeşlik bağını temsilen çınar ağacı diktiler. Bolu Belediye Başkanı İhsan Ağcan, AİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gençer ve FSMVÜ Genel Sekreteri Alim Türkyılmaz, yaptıkları konuşmalarda, Akşemseddin Hz. gibi büyük bir alimin kabrinin Göynük’te olmasının büyük bir değer olduğunu ifade ettiler ve tarihi dokusu, manevi değerlerinin korunması ve tanınması için gerçekleştirilen çalışmalardan ötürü Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan ile Başkan Yardımcısı Günay Can’a teşekkür ettiler. Projelerinden dolayı kendilerini kutlayan Günay Can ise konuklara, Göynük’ün simgesi Zafer Kulesi maketi armağan etti.

Önceki İçerikEstetik Diş Hekimliği’ndeki Yenilikler Ele Alındı
    Sonraki İçerikAİBÜ Öğrencisi, Natürmort Eseriyle Dereceye Girdi