AİBÜ’de 5. Ulusal Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Kongresi Düzenleniyor

    Türkiye Fizyoterapistler Derneği ile Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Kemal Demir Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu tarafından Koruyucu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon temasıyla düzenlenen 5. Ulusal Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Kongresi, AİBÜ’de başladı. Kongrenin açılışına AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun da katıldı. Kongre, Hacettepe Üniversitesi’nden Dr. Serkan Karaismailoğlu’nun kadın ve erkek beyinleri konusunda verdiği eğlenceli bir konferansla başladı.

    Kongrenin açılış konuşmasını yapan Türkiye Fizyoterapistler Derneği Başkanı Doç. Dr. Bülent Elbasan, kongrede fizyoterapi ve rehabilitasyon bilimi alanındaki son gelişmelerin paylaşılacağını belirterek, “Fizyoterapi ve rehabilitasyon hizmetinin verildiği bütün alanları göz önüne alarak sizlerden gelen görüş ve öneriler doğrultusunda bilimsel konuları panel ve konferanslara yansıtmaya çalıştık. Özellikle mezuniyet sonrası eğitimin önemli bir unsur olduğu düşüncesinden yola çıkarak kurslar ve çalıştaylarla kongremizi zenginleştirdik. Kongremize toplam 82 sözel bildiri, 170 poster ile 252 bildiri kabul edildi. Bu bildiriler, derneğimizin bilimsel yayın organı Türk Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Dergisi’nde yayınlanacaktır.” diye konuştu.

    Kemal Demir Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon YO Müdürü Doç. Dr. Yeşim Bakar ise, fizyoterapistler olarak bireylerin günlük yaşamlarında optimal fonksiyonlarının sağlanması ve bağımsız yaşamlarının sürdürülmesini hedeflediklerini ifade ederek, “Bu hedefe yönelik olarak kongremizde ilgi alanlarımızda bilgilerimizi güncellemek, yeteneklerimizi geliştirmek, mesleki iletişimimizi arttırarak beklentileri karşılamak üzere kapsamlı bir kurs ve kongre programı tasarladık. 5. Ulusal Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Kongresi’nin fizyoterapistlik mesleğinin saygınlığına, gelecek perspektifine, bilime ve insana olan inancına yakışır, üretken ve fikirlerin yarıştığı bir kongre olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

    ‘Kongrede Tartışılacak Pek Çok Bilimsel Konu Bize Ufuklar Sunacak’

    AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ise, eğitime ve sağlığa hizmet eden mesleklerin kutsal olduğunu vurgulayarak, kongreye katılan fizyoterapistlerin her iki özelliğe de sahip olduklarını söyledi. Bu mesleği icra etmeyenlerin mesleğin insanlığa getirdiği faydaları tam olarak bilmediğine işaret eden Rektör Coşkun, “Maalesef vücudumuzu, bize verilen bu muhteşem yapıyı kullanmayı bilmiyoruz. Oturmasını, kalkmasını, ders çalışırken alacağımız pozisyonu bilmiyoruz ve bundan dolayı yaşamın ileriki boyutlarında karşılaştığımız pek çok rahatsızlıkla karşı karşıya gelebiliyoruz ve çoğu zaman bunun telafisi mümkün olmuyor. İnsanımızın sağlığına hizmet eden böyle önemli bir mesleğin asıl fonksiyonunu daha çok koruyucu yöntemlerle insanların dikkatine sunmak daha etkili olacaktır. Ben, kongrenin başarılı geçmesini umut ediyorum ve kongrede tartışılacak pek çok bilimsel konunun hepimizin dağarcığını genişleteceğini, bize ufuklar sunacağını ifade etmek istiyorum.” diye konuştu.

    Kadın Beyni, Erkek Beyni…

    Konuşmaların ardından kongre kapsamında düzenledikleri kurslar ile Türkiye Fizyoterapistler Derneği’ne katkı sağlayan akademisyenlere, Dernek Başkanı Doç. Dr. Bülent Elbasan tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji AD Öğretim Üyesi Dr. Serkan Karaismailoğlu ise Kadın Beyni, Erkek Beyni konusunda eğlenceli bir konferans verdi. Bilinen evrenin en gizemli nesnesinin beyin olduğunu ifade eden Karaismailoğlu, “Çünkü beyni anlamak için yine beynimizi kullanacağız.” dedi.

    Kadın ve erkek beyinleri arasındaki benzerlik ve farklılıkları herkesçe bilinen tipik kadın ve erkek davranışları çerçevesinde ve bilimsel çalışmalar ışığında eğlenceli şekilde dile getiren Dr. Karaismailoğlu, kadın ve erkek beyinlerinin birbirlerine göre bir üstünlüğü olmadığını, zeka açısından da bir farklılıkları bulunmadığını söyledi. Karaismailoğlu, sadece kadın ve erkeğin biyolojik farklılıklarının ve bakış açılarının olayları algılamamıza farklı etkileri olduğunu da yine esprili şekilde anlattı. 5. Ulusal Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Kongresi, 24 Mayıs Pazar günü sona erecek. Kongre hakkında www.fizyoterapikongresi2015.org adresinden ayrıntılı bilgi edinilebilir.

    Önceki İçerikAİBÜ Rektörlüğü Taziye Mesajı
    Sonraki İçerik‘Süt Tüketimini Arttırmalıyız’