AİBÜ Ailesi İzzet Baysal Şükran Günleri Yemeğinde Bir Araya Geldi

    İzzet Baysal Şükran Günleri kapsamında Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörlüğü tarafından Sosyal Tesis’te bir yemek düzenlendi. AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun’un ev sahipliğinde düzenlenen yemek, İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal ile eşi Solmaz Baysal’ı öğrencilerle bir araya getirdi. Gençlerle bir arada olmaktan çok büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Ahmet Baysal, organizasyonu düzenleyen Rektör Coşkun’a teşekkür etti.

    Sosyal Tesisteki yemeğe; Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun ve eşi Bedia Coşkun,  İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal ve eşi Solmaz Baysal, vakfın mütevelli heyeti üyeleri, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar, Genel Sekreter Doç. Dr. Erdal Bekiroğlu, öğretim üyeleri, AİBÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Burak Saygılı ve konsey üyeleri ile Üniversitemiz öğrencileri ve bazı protokol üyeleri katıldı. Yemekte bir konuşma yapan Rektör Coşkun, İzzet Baysal’ı bir kez daha rahmet ve şükranla anarak, “İzzet Baysal, yapmış olduğu hayırların yanı sıra Bolu’ya şükran günlerini kazandırdı. İzzet Baysal Şükran Günleri, insanların birbiriyle konuştuğu, buluştuğu, halleştiği, dertleştiği, sorunlarını çözdüğü bir kültürel ve sosyal program haline geldi.” dedi.

    ‘İzzet Baysal’ı ve Ahmet Baysal’ı Örnek Alın’

    Öğrencilere İzzet Baysal’ı örnek almalarını tavsiye eden Rektör Coşkun, “Önümüzde örnek alabileceğimiz pek çok insan var. Bunlar arasında en büyüğü de rahmetli İzzet Baysal. İzzet Baysal’ın cömertliği, hayırseverliği ile örnek alınacak pek çok vasfı, özelliği var. İzzet Baysal’ın aynısı olarak gördüğüm muhterem Ahmet ağabeyimiz de yanımızda ve sizler kendisiyle tanışma fırsatını yakaladınız. Öğrencilerimizin Üniversitemizin kurucusu İzzet Baysal’ı ve Ahmet Baysal’ı örnek almalarını, kendilerine yön verecek bu şahsiyetleri dikkate alarak ülkemize hizmet etmelerini bekliyoruz.” diye konuştu.

    Ahmet Baysal ise, arzusunun böyle özel günlerde gençlerle ve Bolulularla bir araya gelmek olduğunu, bunu amcası İzzet Baysal’ın da her zaman istediğini ifade ederek, “Amcam, ne zaman bir seyahate gitsek bilhassa vapur seyahatlerini çok severdi. Bize usulca ‘Oğlum beni gençlerin yanına oturtun.’ derdi. Gençleri çok severdi tabii. Ben de bizleri öğrencilerimizle bir araya getirdiği için Rektörüme çok teşekkür ediyorum.” dedi.

    Ahmet Baysal, öğrencilere, Yrd. Doç. Dr. Selami Özsoy’un yazdığı Hayırların Mühendisi kitabını özellikle mezun olduktan sonra mutlaka okumaları gerektiğini, bu kitabın kendi hayatının yanı sıra aslında İzzet Baysal’ın hayatını anlattığını ifade etti. Baysal, kitabın Üniversitemiz tarafından basılarak öğrencilere armağan edileceğini söyleyen Rektör Coşkun’a teşekkür etti.

    Önceki İçerikAİBÜ’de Mezuniyet Coşkusu Başlıyor
    Sonraki İçerikBAMER Söyleşileri: Konak’ta Anılar Canlanıyor