İzzet Baysal Şükran Günleri Coşkuyla Gerçekleştiriliyor

    İzzet Baysal Vakfı ile Üniversitemizin kurucusu, Bolu’nun Babası, eşsiz hayırsever İzzet Baysal adına her yıl Mayıs ayında düzenlenen ‘İzzet Baysal Şükran Günleri’ bu yıl da büyük bir coşkuyla gerçekleştiriliyor. Şükran Günleri kapsamında ilk tören Anıt Park’ta yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Kent Konseyi tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Bolu Belediye Bandosu eşliğinde Atatürk anıtından İzzet Baysal anıtına kadar İzzet Baysal Caddesi boyunca şükran yürüyüşü gerçekleştirildi. İzzet Baysal anıtına Valilik, Belediye ve Üniversitenin saygı çelenkleri sunuldu.

    İzzet Baysal Şükran Günleri’ne eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun, Fehmi Küpçü ve Tanju Özcan, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve mütevelli heyeti üyeleri, protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

    Şükran günlerinin açılış konuşmasını üniversiteli öğrenciler adına AİBÜ Türk Dili ve Edebiyatı 3’üncü sınıf öğrencisi Şule Yıldırım yaptı. Yıldırım, “AİBÜ öğrencileri olarak bizler farklıyız. Bize sunulan yolun yanında bir de o yolu nasıl yürüyeceğimizi gösterecek bir kılavuzumuzun ismi verildi. Bu isim İzzet Baysal. Bizler hemen her caddesinde, hastanesinde, okulunda bize kollarını açmış ancak bunları yalnızca bir şehir olmanın gerekleri olarak bünyesinde bulunduran bir şehre gelmedik. Kendimizi üniversiteden önce veya sonra ve hatta son nefese kadar her karışında bize insan gibi insan olmayı buyuracak, içimize bunu nakış nakış dokuyacak bir mirasın ortağı oluverdik. Bize düşen artık sadece hayatımıza tutulan ışığı takip etmek oldu. Bunu yapmanın tek yolu rahmetli İzzet Baysal’ı tanımaktı. Bunu yapmak zor olmayacak. Çünkü bu şehre onun tarafından kazandırılmış her değer bir kulak uzattığımızda bize fısıldanıyor” dedi.

    ‘Bolu, Vakfa ve Eserlerine Sahip Çıkıyor’

    Bolulu vatandaşlar adına bir konuşma yapan Ekrem Kesmen’in ardından Ahmet Baysal ise konuşmasına, Şule Yıldırım’ın konuşmasından çok etkilendiğini söyleyerek başladı. Öğrenciden kayıtlara geçirilmek üzere konuşmasını isteyen Ahmet Baysal, duygu yüklü konuşmasında, öğrencilerin, amcası İzzet Baysal’ın izinden gittiğini anladığını kaydetti. İzzet Baysal’ın Türkiye’nin birçok yerindeki hayırseverlere örnek olduğunu söyleyerek, ölümünün ardından amcasına yazdığı 15’inci mektubu okuyan Ahmet Baysal, “Sevgili Amca, Bolu’nun baş tacı olmaya devam ediyorsun. Bu yıl senin için Bolu halkı 15’inci etkinliğini düzenliyor. Bolu, vakfa ve eserlerine sahip çıkıyor” diyerek her yıl olduğu gibi bu yıl da vakıf tarafından Bolu’ya armağan edilen eserleri sıraladı. Ahmet Baysal konuşmasında ayrıca İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesinin de yapılan görüşmeler sonrası İzzet Baysal Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi olacağını ve bu hastanenin tüm bölgeye hitap edeceğini söyledi.

    ‘İzzet Baysal’ı Her Geçen Gün Özlemle Anıyor, Hasretle Arıyoruz’

    AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ise, “Saygıdeğer büyüğümüz İzzet Baysal; Sizi her geçen gün özlemle anıyor, hasretle arıyoruz. Kurduğunuz ve en büyük eserim dediğiniz üniversitemiz her alanda büyümeye devam ediyor.” diye konuştu. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise merhum İzzet Baysal’ı bir kez daha rahmet ve minnetle andı ve eski cezaevi binasının İzzet Baysal Kent Müzesi olacağı müjdesini verdi.

    Bolu Valisi Aydın Baruş ise, İzzet Baysal’ın, ismi bir şehir ile özdeşleşen ender şahsiyetlerden biri olduğunu söyleyerek, “Bir şehrin ismi anıldığında o şehirden ayrı düşünülemeyecek insanlar vardır. O şahısların adları o şehrin insanlarının hafızasında asırlar boyu yaşamaya devam eder. Ancak, hem bir şehrin hafızasında hem de o şehrin insanlarının gönlünde yaşamaya devam etmek ve hayırla yad edilmek çok az kişiye nasip olan bir hususiyettir. Bunun için orada yaşayanların hayatının her alanına dokunan ederler, değerler bırakmanız gerekir. İsmi bir şehirle özdeşleşmiş ender şahsiyetlerden biridir İzzet Baysal. Bolu denilince İzzet Baysal’ın, İzzet Baysal denilince Bolu’nun akla gelmemesi mümkün değildir. O, içinde yaşadığı toplumun, Bolu insanının sorunlarıyla hemhal olmuş, erdemli bir toplumun vazgeçilmez bir özelliği olan hayır işlerini sürekli hale getirmiş müstesna kişiliklerden biridir” diye konuştu.

    ‘İzzet Baysal, Tüm Türk Milletine Mâl Olmuş Bir İsimdir’

    Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise, İzzet Baysal isminin sadece Bolululara has bir isim olmadığını ifade ederek, “Esasında o, Türkiye’nin 81 iline ve bütün Türk insanına mâl olmuş, ünü yaptıkları ile Türkiye sınırlarını da aşmış hepimizin iftihar ettiği, gurur duyduğu büyük bir insan, büyük bir liderdir. İzzet Baysal bütün gençler için, yaşayan herkes için evvela kendi başına başarılı olmanın sırlarını ve özelliklerini kendi hayatında gösteren örnek bir isimdir. Başarılı olmak isteyenlerin mutlaka rehber edinmesi gereken bir isimdir. Pek çok zorlukları aşarak, hayallerini gerçekleştirebilmenin Bolu’da, Türkiye’de var olabilmenin ve varlığını herkese ve her kesime kabul ettirebilmenin örnek ismidir.” şeklinde konuştu.

    Konuşmaların ardından şükran günleri kapsamında Yukarı Çarşı, Taşhan ve Belediye meydanında halka yemek ikram edildi. Solmaz ve Ahmet Baysal’ın yaptırdığı Kadriyeana Anaokulu’nun inşaatı gezildi; etkinliklerin ikinci gününde ise AİBÜ öğrenci toplulukları ile çeşitli birimlerinin İzzet Baysal Caddesi’nde açtığı stantlar gezildi.

     

    Önceki İçerik‘Türkiye’de Mutlaka Nükleer Santraller Kurulmalı’
    Sonraki İçerikKısmi Zamanlı Öğrenci Başvuru Sonuçları