Yeni Bir Medeniyet Tasavvuruyla Mustafa Kutlu’nun Eserlerini İncelediler

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Öğrencileri, oluşturdukları okuma grubuyla Yazar Mustafa Kutlu’nun tüm eserlerini okuyup, izlenim ve değerlendirmelerini bir panelle paylaştılar. AİBÜ Kongre Merkezinde düzenlenen panele  Tarım Eski Bakanı Prof.Dr.Sami Güçlü, Üniversite ve Bolu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ilgiyle takip etti.

    İki oturumda gerçekleşen panelde AİBÜ Öğrencileri, Şeyda Karakoç, Eda Çalışkan, Elif Doğan, Şeyma Erol,  İlknur Altun, Kübra Akgün, Esra Gökgez  ve Saliha Caklı, Yazar Mustafa Kutlu’nun kitaplarında ele aldığı, modernizm algısı, gelenek ve değerler, şehir,köy-göç ve kadın kimliği konusunda sunumlar gerçekleştirdi.

    Panelin ardından bir değerlendirme konuşması yapan Prof.Dr.Sami Güçlü, panelin başarısından övgüyle bahsederek öğrencileri,bu konuda sergiledikleri gayretten dolayı kutladı. Fark oluşturmanın, kitlelerin dikkate aldığı ve önemsediği konulardan bağımsız düşünmekten dikkat çeken Güçlü, “Yaşadığımız dünyada kendi inanç ve değerlerimize bağlı büyük güce sahip toplum ve millet olmak için, kültürel yönden mevcut ile geçmiş arasında bağ kuramıyoruz. Bu bağı teşkil edecek yeni bir sisteme ihtiyaç bulunuyor. Bunun için formda, çalışkan, kabiliyetli bir nesle ihtiyacımız var. Farklı bir medeniyetin çocukları büyük idealler peşinde çaba göstermemiz gerekiyor. Bugün genç arkadaşlarımızın başarıyla gerçekleştirdikleri panelin, bu yolda bir başlangıç olmasını temenni ediyor, emeği geçen herkesi kutluyorum” diye konuştu.

     

    Önceki İçerikÇanakkale Zaferi’ne Özel Sergi…
    Sonraki İçerikAhmet Baysal, Türk Kızılayı Dersinde Öğrencilerle Bir Araya Geldi