AİBÜ Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi Açıldı

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nda (BTSO) düzenlenen törenle açıldı. Törene; Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Garnizon Komutan Vekili Pyd. Krm. Albay Ali Murat Ersöz, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, BTSO Başkanı Türker Ateş ile il müdürleri, üniversite yöneticileri, BTSO üyeleri ve akademisyenler katıldı. Üniversite-sanayi iş birliğinin geliştirilmesi açısından büyük önem taşıyacak merkez, BTSO bünyesinde ofis olarak hizmet verecek.

    Merkezin açılışında konuşan BTSO Başkanı Türker Ateş, “Bizlerin hayali, üniversiteyle ticaret ve sanayinin ortaklaşa proje yapabilme kabiliyetlerinin geliştirilebilmesidir; üyelerimizin yararına projeler üretebilmenin ilk ve belki en büyük adımı bugün burada bu merkezi açarak gerçekleştiriliyor. Teknolojik ve stratejik ürün üretmek, Ar-Ge çalışmasına önem vermek, bunların ayağı da üniversiteyle özel sektörün entegre çalışması, bu kabiliyeti arttırmasıdır. Bu merkez bu açıdan çok önemlidir.” dedi.

    Merkezin Müdürü Doç. Dr. Oğuz Fındık ise, üniversitelerde üretilen projelerin çok azının sanayiye aktarılabildiğine dikkati çekerek, “Bu merkezin temel hedeflerinden biri, bu projelerin daha fazlasının sanayiye aktarılmasını sağlamak için gerekli çalışmaları yapmaktır. TÜBİTAK başta olmak üzere pek çok kurum üniversitelere Ar-Ge kapsamında çok fazla teşvik vermektedirler. Bolu teşvik verilen iller içinde ilk 20 içinde değildir. Merkezin amaçlarından biri de şehrimizin bu 20 il içine girmesini sağlamak için gerekli çalışmaları yapmaktır.” diye konuştu.

    AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ise yaptığı konuşmada, üniversite-sanayi iş birliğinin geliştirilmesinde Üniversitemizde iki önemli adımın atıldığına işaret ederek, “İlki TEKNOKENT, ikincisi ise şu anda açılışını yaptığımız bu merkez olacaktır. Ülkemizin gelişmesinde, ekonomisinin güçlenmesinde, ihracat değeri olabilecek ürünlerin üretilmesi ve satılmasında, üniversitelerin sanayicilerle yapmış olduğu ve doğrudan ürüne dönüşecek olan, katma değer özelliği taşıyan bu tür merkezlerin önemi çok büyük. Üniversitelerin gelişmesinde asıl önemli olan sanayi ile olan iş birliği. Sanayi ile iş birliğini inşallah bu merkez sayesinde temin etmiş olacağız. Bu merkezler bilim ve teknoloji üretimi ve toplumsal hizmet üretimi açısından da önemli.” şeklinde konuştu.

    ‘Merkezden Beklentimiz Üniversite-Sanayi Arasında İyi Bir Köprü Olması’

    Konuşmasında merkezin amaçlarını sıralayan Rektör Coşkun, merkezin kuruluşunda özveriyle çalışan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayrettin Öztürk ile ofisin BTSO bünyesinde açılmasına yardımcı olan Türker Ateş’e teşekkür etti. Coşkun, sözlerini “Bu merkezden tüm beklentimiz Üniversitemiz ile sanayi arasında iyi bir köprü olmak ve özlenen iş birliğini en iyi bir şekilde koordine etmek olacaktır. Bu sayede ülke ekonomisine katkıda bulunabilirsek ne mutlu. Sayın Valimiz başta olmak üzere emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum. Merkezimizin üniversitemize, sanayimize, Bolu’muza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” diyerek tamamladı.

    Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise, gelişmiş ülkelerdeki üniversitelerin sanayiyle iç içe çalışarak bölgelerini geliştirdiklerini ifade ederek, önemli olanın üniversitelerdeki birikimleri topluma ve bilhassa sanayiye kaydırabilmek olduğunu söyledi.

    Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun ise, zaman zaman hem İzzet Baysal Vakfı hem Üniversiteyle, Üniversitemizin sanayi, ticaret ve sivil toplum örgütleri ile iş birliğini nasıl arttırabileceği konusunda görüş alış verişinde bulunduklarını anlatarak, “Çünkü gelişmiş bütün ülkeler bu birliktelikleri bilim ayağıyla desteklemediği sürece başarılı olamamışlar. Bu birliktelikler uzun dönemdir özlediğimiz, beklediğimiz bir süreç. Üniversitenin bu noktada aktif şekilde, bilinçli, sağlam bir gelişim içinde olması bizleri mutlu ediyor.” dedi.

    Gelişmenin Temelini İnsan Kaynağına Verilen Önem Oluşturuyor

    Bolu Valisi Aydın Baruş ise yaptığı konuşmada, Bolu’nun ve ülkemizin ekonomik kalkınmasında bu tür merkezlerin çok önemli roller üstleneceğine inandığını belirterek, “Gelişmiş ülkeler, insan kaynaklarına yaptıkları yatırım, yüksek teknoloji üretmeleri ve bununla ticareti arttırmaları neticesinde vatandaşlarına refah getirdiler. Bu anlamda üniversitelerimizin sanayimize, ticaretimize destek vermesi, bilgi birikimini sanayicimizin yararına sunması, insan kaynağının etkin olarak kullanımı bakımından son derece önemli. Türkiye ancak böyle mesafe alabilir, demokratik istikrarını böyle koruyabilir.” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından merkez, Bolu protokolü tarafından kurdele kesilerek açıldı.

    Önceki İçerik“Mengen’i, Dünyanın Aşçılık ve Gastronomi Eğitim Merkezi Haline Getireceğiz”
    Sonraki İçerikProf. Dr. Mahmut ÖZTÜRK IV. Sınıf Resim Anasanat Atölye Öğrencileri Resim Sergisi