Öğrenci-Veli Gözünden Bolu’nun Eğitim Sorunları…

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Adnan Altun, Gülezler Konağı’nda düzenlenen BAMER Konferansı’nda öğretmen ve idarecilerin ardından bu kez öğrenci ve velilere göre Bolu’nun eğitim sorunlarını anlattı. Yrd. Doç. Dr. Altun, Bolu Valiliği ve Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirdiği araştırmanın sonuçlarını açıkladı.

İlk ve ortaokul öğrencilerinin oyun oynamaya ve farklı sosyal aktiviteleri gerçekleştirmeye uygun okul modelleri ve bahçe düzenlemelerine ihtiyaç duyduklarını ifade eden Altun, öğretmenlerinin kendilerini anlamaklarını söyleyen lise öğrencilerinin ise bilgi-sınav odaklı eğitim sistemi yerine ilgi-yetenek odaklı sistem talep ettiklerini anlattı. Altun, velilerin ise genel eğitim sorunları yerine öğrencilerin okuma yazma süreci ile kaynaştırma öğrencilerine nasıl destek olunabileceği gibi daha özel sorunları olduğunu kaydetti.

Önceki İçerikAİBÜ Rektörlüğü Taziye Mesajı
    Sonraki İçerikÖğrenci Proje Pazarı ve Yarışması