Engin Noyan, Sinemanın Mesaj Tekniklerini Anlattı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) düzenlenen etkinliğe katılan ünlü sanatçı Engin Noyan, sinema tarihinin kült filmlerinden biri olan 1966 yılı İngiliz yapımı ‘Her Devrin Adamı’ filminin okumasını yaptı. Filmin sahnelerine atıfta bulunarak sinema diliyle bilinçaltına yönelik nasıl mesaj verildiğini irdeledi; bu tekniklerle toplumun dinî ve kültürel yapısının nasıl değiştirilebildiğini kendine has üslubuyla anlattı.

AİBÜ Genç Hamle Topluluğu’nca İzzet Baysal Kültür Merkezi’nde ‘Film Okuyoruz’ etkinliği düzenlendi. Etkinlik, orijinal adı ‘A Man for All Seasons’ olan 6 Oscarlı filmin gösterimiyle başladı. Ardından bir dönem İstanbul Şehir Tiyatroları’nda yönetmenlikte yapan Engin Noyan, filmin temasından  yola çıkarak, kendimize kendimiz gibi değil dışarıdan bir yabancı gibi baktığımızı vurgulayarak, “Bizim coğrafyamızda 53 yıl misyonerlik yapmış bir Amerikalı diyor ki: Bizim Müslümanları Hıristiyan yapmak gibi bir derdimiz yok. Çünkü bizim elimizdeki en güçlü silah Müslümanların mübarek Kuran’dan bihaber olmalarıdır. Bizim gibi düşünsünler, hayata bizim gibi baksınlar, bizi örnek alsınlar, yeter. Başardılar mı? Evet. Onların söylediğini söylüyor ve yaşıyoruz.” diye konuştu.

Önceki İçerikAİBÜ Öğrenci Orkestrasından Oda Müziği Konseri…
    Sonraki İçerikEski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış AİBÜ’deydi