Mudurnu Süreyya Astarcı MYO Öğrencileri Ahşap Yapılarda Koruma ve Onarım Sempozyumu’na Katıldı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek Yüksekokulu Mimarlık Ve Şehir Planlama Bölümü Mimari Restorasyon Programı öğrencileri İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı, Koruma, Uygulama ve Denetim Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu Ahşap Yapılarda Koruma ve Onarım Sempozyumu’na katıldı. İstanbul Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen sempozyumda dünyada ahşap sektörü ve koruma çabaları, projelendirme, restorasyon, konservasyon ve onarım uygulamaları ve sorunları, kırsal mimari ve koruma, yerel yönetimlerin koruma çalışmaları, ahşap yapılar ve strüktürel davranışları gibi çeşitli başlıklar altında dünyadan ve ülkemizden örnekler üzerinde bilgi ve deneyimler paylaşıldı.

Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yard.Doç.Dr. Ferhat Demiray öğrencilerimiz katıldıkları bu bilimsel toplantılarda yeni kazanımlar elde etmekte ve tarihi yapıları bünyesinde barındıran Mudurnu’daki ahşap binaların daha uzun süre nasıl ayakta kalabileceği ile ilgili bizzat uygulama sahası olarak ilçede çalışmalar yapmaktadırlar. Öğrencilerimizin bu tür faaliyetleri hız kesmeden devam edecek. Bu vesile ile öğrencilerimizi ve öğretim görevlimiz Soner Aksu’yu tebrik ediyorum”.dedi.

Önceki İçerikGenç Beyinler Topluluğu Yabancı Dil Problemine Dikkat Çekti
    Sonraki İçerikBAMER Söyleşilerinin Konuğu Prof.Dr.Mustafa Gençer Oldu