AİBÜ’de Hazırlık Sınıflarına Yönelik Oryantasyon Düzenlendi

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yeni yabancı dil eğitim programı ile yeterlilik sınavı hakkında bilgi vermek amacıyla hazırlık sınıflarında eğitim gören öğrencilere yönelik oryantasyon programı düzenlendi. Kongre Merkezi Bordo Salonu’nda düzenlenen programı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayrettin Öztürk ve Genel Sekreter Doç. Dr. Erdal Bekiroğlu ile öğretim elemanları da izledi.

    Program kapsamında Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Hasan Birol Yalçın, ‘Üniversiteli Olmak’ başlığı altında Üniversitede yapılması ve yapılmaması gerekenleri eğlenceli bir sunum eşliğinde dile getirdi. YÖK’ün 2011 yılında başlattığı YÖKDİL projesi hakkında da bilgi veren Doç. Dr. Yalçın, Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde eğitim gören her öğrencinin şifre alarak YÖKDİL’in internet sayfasındaki İngilizce dersleri takip edebileceklerini hatırlattı.

    Hazırlık Sınıfları Bölüm Başkanı Okutman Ömer Faruk İpek, yeni yabancı dil eğitim programı ile yeni yeterlilik sınavı hakkında öğrencilere ayrıntılı bilgi verdi; Mütercim Tercümanlık Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Evcim ise, bölüm programı hakkında bilgi verdi. Programın sonunda Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamit Coşkun da, yabancı dil öğrenmenin önemine değinen bir sunum gerçekleştirdi.

    Önceki İçerikYabancı Diller Yüksekokulu Atık Pil Toplama Projesi
    Sonraki İçerikKampüs İçi Ring Servisi