Çanakkale Ruhu AİBÜ’de Yaşandı

Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 51 ilde düzenlenmeye başlanan ‘Bir Hilal Uğruna’ adlı program bu kez Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) gerçekleştirildi. Çanakkale ruhunu hissedebilmek ve birlik olma duygusunu yaşatabilmek amacıyla düzenlenen programa, öğrenciler ve Bolulular yoğun ilgi gösterdi. Kongre Merkezi’ndeki Bordo Salonun tamamen dolduğu programda, konuklar zaman zaman duygulu anlar yaşadılar. Programın ardından Çanakkale Savaşı müzesi ve fotoğraf sergisini de gezen konuklar, Çanakkale Savaşı’nda kullanılan eşya ve silahları yakından görme fırsatı buldular.

Televizyon Programcısı ve Şair Serdar Tuncer’in sunduğu programda, Araştırmacı ve Yazar Talha Uğurluel Çanakkale ruhunu bir kez daha konuklarla paylaştı; Türk Halk Müziği Sanatçısı Cihan Yıldız ise Çanakkale türküleri seslendirdi. Şiirlerin ve asker mektuplarının da okunduğu programda konuklar da duygusal anlar yaşadılar. Bir Hilal Uğruna adlı program şimdi de Hatay, Mersin ve Adana’da vatandaşlarla buluşmaya devam edecek.

Önceki İçerikPanel:Helal Kesim, Helal Sertifikalandırma
    Sonraki İçerikYabancı Diller Yüksekokulu Atık Pil Toplama Projesi